Tekil Mesaj gösterimi

Okunmamış 28 Ekim 2014, 23:26   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Cate
Üye
Cate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acimasiz
Üyelik tarihi: 26 Ekim 2014
Şehir: -sen gittin herkes ölmeye başladı
Mesajlar: 4.582
Konular: 2467
Beğenilen: 227
Beğendiği: 168
www.forumsevgisi.com
Standart Pirinç Yufkası Sarma (Etli)

Pirinç Yufkası Sarma (Etli)

Malzemeler:
6 adet pirinç yufkası
1 dilim biftek
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet kabak
Ayçiçek yağı ya da susam yağı
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için sıcak su
Servis için:
Susam ve soya sosu
Yapılışı:
Havuç, pırasa ve kabağı olabildiğince ince doğrayın (kibrit çöpü).
Havuç, pırasa ve kabağı ayrı ayrı 1’er dakika kadar soteleyin ve tabağa alın.
Eti önlü arkalı yağlayıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve yağsız tavada önlü arkalı damak tadınıza göre pişirin.
Pişen eti de kıyabildiğiniz kadar ince doğrayın.
Pirinç yufkasını elinizin dayanacağı sıcaklıktaki suya batırıp ıslanınca çıkarın.
Yumuşayan yufkayı dikkatlice düz bir yüzeye yayın. Ortasına pişirdiğiniz malzemelerden (havuç, pırasa, et ve kabak) koyarak sarın.
Tüm rulolar bitince soya sosu ve susam ile servis yapın.
________________
aşkın ekimi kasımı olmaz ki.
ılık bir ekim sabahında,
ayaz bir şubat akşamında,
ya da temmuz güneşinde sevemez miyim seni?
severim, hem de çok!
imza
Alıntı ile Cevapla