Tekil Mesaj gösterimi

Okunmamış 06 Ocak 2015, 12:30   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Dua '
Üye
Dua ' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 25 Ekim 2014
Şehir: N'apcan, Gelcen
Yaş: 28
Mesajlar: 8.046
Konular: 3154
Beğenilen: 2610
Beğendiği: 3268
www.forumsevgisi.com
Standart Kişniş otlu enginar tarifi

Kişniş otlu enginar tarifi


malzemeler

2 adet yapraklı enginar
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
1 adet limon
½ çay kaşığı karabiber
Tuz
Balzamik sirke



hazırlanışı

2 adet ufak enginarı yaprakları ile birlikte ortadan ikiye bölün ve ortalarındaki tüylerini temizleyin ve kararmaması için limon sıkıp beyaz yerlerini limonla iyice ovun. İyice temizledikten kısık ateşte 20-25 dakika kaynatabilirsiniz.
Bu sırada havanda 3 diş sarımsağı tuzla ezin ve içine 1 çorba kaşığı kişniş tohumu ve ½ çay kaşığı karabiberi de ekleyip iyice dövün. Tüm malzemelerin birbirine karışması için 5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Sonra enginarları bir tabağa çıkarıp hazırladığınız karışımı özellikle kalbinin içerisine yani çanak bölümüne gelecek şekilde dökün. Son olarak balzamik sirkeyi de istediğiniz miktarda ekleyin. Servis etmeden önce, enginar sosunu iyice çektikten sonra da üzerine 1 adet limonu sıkın ve afiyetle yiyin.
Alıntı ile Cevapla