Tekil Mesaj gösterimi

Okunmamış 17 Ocak 2015, 00:26   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Icon10.gif 2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri

2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri



1. MENÜ
Malzemeler
Ana yemek için;
  • 2 parça kemiksiz tavuk kalçası
  • 1 demet ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 100 gr kaşar rendesi/ tercihe gore oranı değiştirilebilir
  • 2 çay kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Bir diş sarımsak
Püre için;
  • 2 ortaboy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • ¾ çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
Yapılışı :




Öncelikle tavuk parçalarımızı, sosunu içine çekmesi için ıspanağımızı sotelerken ince kestiğimiz bir diş sarımsakla birlikte soya sosuna yatırıyoruz. En azından yarım saat beklerse sos iyice tavuğa nüfuz edecektir.
Diğer yanda soğanı az zeytinyağında kavurup, yüksek ateşte üzerine ıspanak yapraklarını ilave ederek soteliyoruz. Birer tutam tuz&karabiber ekleyerek yaprakları öldürüyoruz. Başka bir tavada az miktarda beşamel sos hazırlayarak ıspanak sotemizle birleştiriyoruz.
Sosunu çeken tavuk kalçalarımızın her iki yüzüne de azıcık tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 220 derece ısıdaki fırının ızgara modunda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra tavuğu ters düz ederek arka tarafını da kızartıyoruz. Soya sosu tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymuyoruz. Yaklaşık toplamda 25 dakika ızgarada kalan ve üzeri pembeleşen tavugumuzun üzerine biraz kekik ve kaşar rendesini ekleyerek bir 5 dakika daha ızgaralıyoruz.
Izgarada tavuğumuz pişerken patateslerimizi haşlayıp, ezilecek kıvama geldikten sonra ocaktan alıyor, suyunu süzüyor ve tereyağ, süt, kaşar rendesi, tuz&karabiberi ilave ederek harmanlıyor ve püre kıvamına getiriyoruz.
Fırından çıkarttığımız dışı çıtır&içi pamuk piliç bonfilemizi, öncelikle kalp şeklinde yayarak koyduğumuz beşamel soslu ıspanak sote yatağının üzerine koyuyor, yanına kalpli kalıbımızla şekil vererek servis ettiğimiz patates püremizle son halini veriyoruz. Salatanızı damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.


Alıntı ile Cevapla