Tekil Mesaj gösterimi

Okunmamış 19 Ocak 2015, 14:24   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart İzmir Yöresi Zeytinyağlı Çeşme Enginarı Tarifi

İzmir Yöresi Zeytinyağlı Çeşme Enginarı Tarifi



Malzemeler
8 adet taze enginar
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım havuç
Yarım patates
5 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
12 dal dereotu
Haşlanmış bezelye
Birer tutam tuz ve tozşeker

Zeytinyağlı Çeşme Enginarı Yapılışı
Enginarları temizleyin. Bir tencereye su doldurup, limon suyunu ekleyin. Enginarları limonlu suya atın. Kaynayan limonlu suda enginarları haşlayın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın. Arpacık soğanları yağda kavurun. Yuvarlak kesilmiş havuç ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Biraz su ekleyin. Enginarları sebzelerin üzerine dizin. Tuz ve şeker ekleyin. 2 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ve haşlanmış bezelyeyle servis yapın.
Alıntı ile Cevapla