Tekil Mesaj gösterimi

Okunmamış 29 Haziran 2015, 00:07   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Asrevya
Son/suz Söz,Öz/söz Olmalı!
Asrevya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 25 Haziran 2015
Mesajlar: 1.060
Konular: 861
Beğenilen: 29
Beğendiği: 58
www.forumsevgisi.com
Standart Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi

Malzemeler:

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
2 adet patates
5-6 kaşık un
tuz
1 adet kuru soğan
5-6 dal maydanoz
sumak
sıvıyağ (kızartmak için)



Yapılışı:

Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır.Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür.
Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı kızdırmak üzere koyun.
Önce patatesleri kızartın.
Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın.
Arada karıştırın.
Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın.
2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın.
Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.
Soğanı piyazlık doğrayın.
Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin.
Üzerine patatesli ciğeri ilave edin.
Ciğerimiz servise hazır.
Afiyet olsun.

Alıntı
Alıntı ile Cevapla