ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgisi Sosyal Bölüm > Sağlık Bölümü > Alternatif Tıp


Yoğurdun Saymakla Bitmeyen Belli Başlı Faydaları


Yoğurdun Saymakla Bitmeyen Belli Başlı Faydaları

Sağlık Bölümü Kategorisinde ve Alternatif Tıp Forumunda Bulunan Yoğurdun Saymakla Bitmeyen Belli Başlı Faydaları Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Yoğurdun Saymakla Bitmeyen Belli Başlı Faydaları Yoğurdun Saymakla Bitmeyen Belli Başlı Faydaları Yoğurt, sütün bakteri fermantasyonundan oluşan ve günlük olarak ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 02 Kasım 2014, 00:56   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Cate
Üye
Cate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acimasiz
Üyelik tarihi: 26 Ekim 2014
Şehir: -sen gittin herkes ölmeye başladı
Mesajlar: 4.582
Konular: 2467
Beğenilen: 227
Beğendiği: 168
www.forumsevgisi.com
Standart Yoğurdun Saymakla Bitmeyen Belli Başlı Faydaları

Yoğurdun Saymakla Bitmeyen Belli Başlı Faydaları

Yoğurdun Saymakla Bitmeyen Belli Başlı Faydaları
Yoğurt, sütün bakteri fermantasyonundan oluşan ve günlük olarak tüketilmesi tavsiye edilen bir besin kaynağıdır. Yoğurdun oluşmasını sağlayan bakterilere “yoğurt kültürü” denir. Yoğurt insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir besindir. Uzmanlar da mutlaka günlük yoğurt tüketilmesini öneriyorlar



bakteriler tarafından üretilen laktoz asidin fermantasyonu ile laktik asit oluşur ve bu da sütün bulundurduğu proteinler ile yoğurt oluşumunda etkin rol oynar.

Halk arasında yaygın olarak yoğurt yapmak için inek sütü kullanılsa da, bazı bölgelerde manda, deve, keçi, koyun veya Tibet sığırının sütü de yoğurt yapımında kullanılmaktadır.

Süt ilk olarak zararlı bakterileri öldürebilmek ve sütte bulunan proteinleri denatüre etmek için 80 °C ısı seviyesinde kaynatılır.

Kaynatılan süt, daha sonra 45 °C ısı seviyesine kadar soğutulur.

Kültür bakterileri ilave edilir ve bu sıcaklık 4 ile 7 saat arası sabit tutularak fermantasyonun oluşumuna zemin hazırlanmış olur.

6000 yıldır bir çok insan tarafından kolaylıkla yapılan yoğurdun ilk olarak nasıl keşfedildiği hakkında pek bir bilgi bulunmasa da, bir inanışa göre, göç sırasında keçi derisinden yapılmış çantaların içinde taşınan sütün kendiliğinden fermente olması sonucu meydana geldiği ileri sürülür.

Yoğurt, protein, kalsiyum, riboflavin, B6 vitamini ve A vitamini açısından zengin bir besin kaynağı olmasının dışında sağlıklı beslenme açısından da ciddi derecede kullanılır.

Laktoza karşı toleransı olan kişiler yoğurdu korkusuzca kullanabılır çünkü sütte bulunan laktoz, bakteriler tarafından laktik asite dönüştürülür ve laktoz yüzünden süt içemeyen hastalar, rahatlıkla yoğurt tüketebilir.

Yoğurt içeriğinde hala yaşamakta olan bazı bakterileri barındırdığı için, antibiyotik görevi de görür ve ishali önlemek içinde kullanılabilir.

Yoğurt ayrıca bir çok değişik türden yağ içerir. Yağsız (%0 yağ), düşük yağlı (%2 yağ) ve tam yağlı (%4 yağ) yoğurt çeşitlerini bulmak mümkündür.

11 Ocak 2005 tarihinde uluslararası obezite dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, düşük yağlı ya da yağsız yoğurdun içerisinde bulundurduğu kalsiyum sebebiyle kilo vermede yardımcı olduğu ortaya çıkmıştır.

Hastalıklara karşı direnci artırır

Ayrıca vücudun hastalıklara karşı direncini sağlayan bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hastalık yapan mantarlar da dahil olmak üzere tüm mikroplardan, sindirim sistemini tutan kanserlere kadar pek çok hastalıktan koruduğunu anlatan Yorulmaz, şunları söyledi:

YOĞURDUN FAYDALARI

Kabızlığı önler

Yoğurt, sindirimi ve bağırsak hareketlerini düzene sokar ve kabızlığı önler ayrıca mide bağırsak ülserlerinden de korur.

Sağlıklı bir uyku için bire bir

Yatmadan önce tüketilen bir kase yoğurdun uykuya rahatça dalmaya ve rahat bir uyku geçirmeye yardımcı olduğu araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

Kolestrol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır

Yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır.

Yoğurt, kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamayı önler.

İshali olan hastalarda yoğurt kullanımı ishali azaltır

Özellikle menopoz sonrası kadınları etkileyen, ancak yaşlı erkeklerin de önemli bir sorunu olan kemik erimesi olanlar da kemikleri güçlendirir.

Yoğurdun alerjik bir etkisi olmamakla birlikte, besin elemanları bakımından zengin olması nedeniyle vücut direncini düşürmeden zayıflamayı sağlar bu yüzden zayıflama diyetlerinde yoğurt son derece faydalıdır.

Nefes kokusunu önler

Japonya’da yapılan araştırmalara göre, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiği, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediği tespit edilmiştir.
________________
aşkın ekimi kasımı olmaz ki.
ılık bir ekim sabahında,
ayaz bir şubat akşamında,
ya da temmuz güneşinde sevemez miyim seni?
severim, hem de çok!
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
basli, belli, bitmeyen, faydalari, saymakla, yogurdun

Seçenekler
Stil


Saat: 19:45

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,