ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Aperatif ve Kahvaltılık Tarifler


Yağlama Tarifi


Yağlama Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Aperatif ve Kahvaltılık Tarifler Forumunda Bulunan Yağlama Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Yağlama Tarifi Yağlama Tarifi yağlama tarifi 30 dakika 4-8 Malzemeler 4 su bardağı un 1 paket kuru maya 1 tatlı ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 16 Kasım 2014, 13:24   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Yağlama Tarifi

Yağlama Tarifi

Yağlama Tarifi

  • yağlama tarifi



  • 30 dakika
  • 4-8


Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 çimdik toz şeker
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Ilık su

Hazırlanışı

  1. Öncelikle ekmekle için hamuru hazırlayalım. İşin zor kısmı ekmekleri yapmak. Bu faslı geçmek isterseniz dışarıdan hazır lavaşla da yapılabilir yemek, ancak lezzeti aynı olmuyorJ Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
  2. Yumuşak bir hamur olacak kadar su ilave edin. Hamur mayalı olduğundan 1 saat kadar dinlendirmek gerekiyor. Hamuru beklerken sosu hazırlayalım. Soğanı incecik doğrayıp yağı kızdırdığımız tencerede saydamlaşana kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave edelim.
  3. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişecek. Bu arada incecik doğranmış biberleri ve küp domatesleri ilave edelim. Sulu olan sosa salçayı ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra dilerseniz ince kıyılmış maydanozu ve baharatları ilave edip biraz daha pişirin.
  4. Sos sulu olmalı. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp onları 20cm çapında açın. Varsa saç üzerinde, yoksa yağsız teflon tavada açtığınız ekmekleri altı üstü hafif kızarana kadar pişirin.
  5. Bir tepsi çıkarıp içine bir ekmek koyun ve sıcak sostan üzerine döküp yayın, ve üzerine bir ekmek daha koyun. Bu şekilde sosu ve ekmekleri üst üste yığıp keskin bir bıçakla artı çizerek yağlama tepeciğini kesin.
  6. Kalan sos varsa kestikten sonra da üzerine biraz dökün ki sos aralara da sızsın. Servis ederken tabağa, yağlamanın bir çeyreğini koyuyorsunuz. Yaklaşık 8-10 kat çıkıyor bizim hamurdan. 6 katlısı bir porsiyon oluyor.
  7. Her dilimin üzerine biraz sarımsaklı yoğurt dökülüp dürüm yapılarak yeniyor. Afiyet olsun.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
tarifi, yağlama tarifi, yaglama

Seçenekler
Stil


Saat: 02:37

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,