ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Balık ve Deniz Ürünleri


Sazan Çorbası


Sazan Çorbası

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Balık ve Deniz Ürünleri Forumunda Bulunan Sazan Çorbası Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Sazan Çorbası Malzemeler 2 adet iri sazan (veya) somon balığı 2 baş kuru soğan 1-2 yeşil sivri acı biber 1 ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 07 Ocak 2015, 14:05   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Sazan Çorbası

Sazan Çorbası



Malzemeler

2 adet iri sazan (veya) somon balığı
2 baş kuru soğan
1-2 yeşil sivri acı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Tarif Bilgileri

Kategori: Macar Mutfağı

Yapılışı
4 kişi için

Burada sazanlı tarifi esas alıyoruz. Sazan güzelce yıkandıktan sonra ortadan kesilip kanı derin bir tencereye akıtılıyor. Çorbaya lezzet katması için yapılan bu işlemin kurban kanını çağrıştıracağı için pek uygulanma şansı yok. Dolayısıyla bu faslı atlayabiliriz.

Şayet somon balığı tercih ediyorsanız –ki galip ihtimal budur- sazan için verdiğimiz bu tarifi harfiyen somon için de uygulayabilirsiniz.

Balığın önce etsiz kuyruğu kesilip atılıyor; kafası ve kuyruk sokumu ayrılıyor. Tombul etli düzgün gövde kısmı ise kalın dilimler hâlinde fileto çıkarılıyor; ana yemek için bir kenarda bekletiliyor.

Balığın baş ve kuyruk sokumu ile adam başı birer dilim fileto çıkan minik parça etlerle hep beraber tencereye atılır. Kuru soğanlar dilimlenir ve yeşil acı biberler içine bütün hâlde atılır tuzu da eklenir. Balşıklar zâten yağlı olduğu için asla yağda kavrulmaz. Malzemenin üstünü örtecek kadar su konur. Ki bu da yaklaşık 1.5-2 litre suya tekabül ediyor.

Soğan biberler ve balık pişince biberler dışarı alınıyor ve malzemenin hepsi iri delikli süzgeçten geçiriliyor. Kalan suya filerto dilimler atılıp çeyrek saat kadar pişiriliyor. Hepsi pişince çorbanın ortasında balık dilimleri ile beraber çorbanız hazır demektir.
Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 07 Ocak 2015, 14:34   #2
Durumu:
Çevrimdışı
Kova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Arastirmaci
Üyelik tarihi: 30 Ekim 2014
Şehir: Ekvator
Yaş: 34
Mesajlar: 633
Konular: 144
Beğenilen: 122
Beğendiği: 0
www.forumsevgisi.com
Standart

Düşünsenize, arkadaşlarınız bu çorbayı içerken arıyorsun ve soruyorsun;

- N'abıyonuz beaa?

- Sazan çorbası içiyoruz kanka.

- Sizi gidi sazanlar sizi

________________

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
corbasi, sazan

Seçenekler
Stil


Saat: 12:31

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,