ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Balık ve Deniz Ürünleri


Midye Dolması Tarifi


Midye Dolması Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Balık ve Deniz Ürünleri Forumunda Bulunan Midye Dolması Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Midye Dolması Tarifi İç Malzemesi 2 su bardağı pirinç ( her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç hesaplayınız. İç malzemesini ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 29 Haziran 2015, 00:22   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Asrevya
Son/suz Söz,Öz/söz Olmalı!
Asrevya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 25 Haziran 2015
Mesajlar: 1.060
Konular: 861
Beğenilen: 29
Beğendiği: 58
www.forumsevgisi.com
Standart Midye Dolması Tarifi

Midye Dolması Tarifi

İç Malzemesi

2 su bardağı pirinç ( her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç hesaplayınız. İç malzemesini yine midye sayısına göre hesaplayın.)
1 su bardağı zeytinyağ
4 orta boy soğan
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz, dereotu
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
limon
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker

İç malzemesinin hazılanışı:

1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır. Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.
2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.
3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye
kadar pişirilir. 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.
4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır.
5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır. Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.
6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).
7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

Midyelerin hazırlanışı:

1- 30- 35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz atılıp 1- 2 saat bırakılır. Sonra bıçakla kazınarak yıkanır.
2- Midyelerin düz taraflarına bıçak sokularak kitap gibi ikiye açılır. İçindeki tüyler kesilip iyice yıkanır.
3- Hazırlanan zeytinyağlı dolma içi midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır.
4- Tencereye yerleştirilip ölçülü suyu konur (2 su bardağı). Üzerine madeni bir tabak kapatılır. Sonra da tencerenin kapağı örtülerek orta ateşte pişirilir.
5- Suyunu tamamen çekince yarım bardak şarap ilave edilir. Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp 5- 10 dakika daha ateşte tutulur.
6- Kapak aralanarak soğutulur. Midyeler birer birer silinip parlak olması için zeytinyağı sürülür.
7- Kıvırcık yaprakları ve limon dilimleri ile tabağa yerleştirilir.

Alıntı
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
dolmasi, midye, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 16:00

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,