ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Balık ve Deniz Ürünleri


Kremalı İstakoz Tarifi


Kremalı İstakoz Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Balık ve Deniz Ürünleri Forumunda Bulunan Kremalı İstakoz Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Kremalı İstakoz Tarifi Kullanılacak malzeme (4 parça): 1 kiloluk bir ıstakoz, 80 gram margarin yağı, 1/5 litre çiğ krema, 2 ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 29 Haziran 2015, 00:27   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Asrevya
Son/suz Söz,Öz/söz Olmalı!
Asrevya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 25 Haziran 2015
Mesajlar: 1.060
Konular: 861
Beğenilen: 29
Beğendiği: 58
www.forumsevgisi.com
Standart Kremalı İstakoz Tarifi

Kremalı İstakoz Tarifi

Kullanılacak malzeme (4 parça):

1 kiloluk bir ıstakoz,
80 gram margarin yağı,
1/5 litre çiğ krema,
2 çorba kaşığı domates salatası,
1 baş soğan,
1 tutam acı kırmızı biber,
yeteri kadar tuz,
1 kadeh Brandy.


Yemek Tarifi:

Istakoz bol suda yıkanıp canlı olarak doğrama tahtasına oturtulur ve önce birer bıçak darbesinde kolları kesilir. Gene keskin bir bıçakla bir darbede ıstakozun kafasını kuyruğundan ayrılır. Kuyruk bölümünü üçer santim eninde yuvarlak dilimlere (kabuğuyle birlikte) doğranır. Bunların barsak görevini yapan siyah şeridi çıkarılır. Dilimleri, başı ve kolları bol suda iyice yıkanıp süzülür. Güvece veya demir bir tavaya 50 gram margarin yağıyla rendelenmiş soğan konulup bunlar kavrulur. Soğanlar pembeleşince ıstakoz parçaları kolları ve başıyla birlikte eklenir ve bunlar, da tahta bir kaşıkla karıştırarak on dakika kadar kuvvetli bir ateşte kızartılır.

Brandy püskürterek dökülür. Birkaç defa ıstakoz parçaları karıştırılmalı ve sonra ılık suyla veya et suyuyla sulandırılmış domates salçasını dökmelidir. Tuzunu ve kırmızı biberini serptikten sonra on dakika daha ara ara karıştırarak pişirilir.

Bu süre sonunda çiğ krema çırpılıp ıstakozların üstüne dökülür ve beş dakika daha pişirilir.

Bu süre sonunda ıstakoz parçaları süzerek çıkarılır ve servis tabağına konur ve sıcak bir yerde tutulmalıdır. Salça ince delikli bir tel süzgeçten geçirilir. İçine margarin yada yağ ilave ederek pişirilir ve iyice karıştırılıp ıstakoz parçalarının üzerine dökülür.

Bu yemeğin yanında 4 kişilik bir pirinç pilâvı pişirilir ve birlikte servis yapılır.

Alıntı
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
istakoz, kremali, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 02:59

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,