ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Balık ve Deniz Ürünleri


Yengeç Topları Tarifi


Yengeç Topları Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Balık ve Deniz Ürünleri Forumunda Bulunan Yengeç Topları Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Yengeç Topları Tarifi Kullanılacak Malzemeler: 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı 1/4 bardak kıyılmış arpacık soğan (2 tane) 1/4 bardak artı ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 29 Haziran 2015, 00:29   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Asrevya
Son/suz Söz,Öz/söz Olmalı!
Asrevya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 25 Haziran 2015
Mesajlar: 1.060
Konular: 861
Beğenilen: 29
Beğendiği: 58
www.forumsevgisi.com
Standart Yengeç Topları Tarifi

Yengeç Topları Tarifi

Kullanılacak Malzemeler:

4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1/4 bardak kıyılmış arpacık soğan (2 tane)
1/4 bardak artı 2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
110 gram yengeç eti
Rendelenmiş 25 gram Parmesan peyniri, (1/3 su bardağı)
1 yemek kaşığı taze maydanoz kıyılmış
1/2 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
Acı biber
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
3 büyük yumurta
1,5 su bardağı taze ekmek kırıntıları
Kızartma için bitkisel yağ,


Yapılışı:

Orta boy bir tencerede tereyağını eritin. Arpacık soğanı ekleyin ve, 3 ila 4 dakika yumuşayana kadar pişirin. Unu ekleyin ve 1 dakika boyunca, sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı sürekli çırparak, yavaş yavaş sütü ekleyin. Ocağın ısısını düşürün ve karışım kalınlaşana kadar yaklaşık 3 dakika, sık sık karıştırarak, pişirin.

İçine yengeç eti, parmesan, kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi ve bir tutam acı biber ekleyin. Ateşten alın ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Kenarlı bir tepsiye karışımı yayıp tamamen soğumaya bırakın. (Kapalı bir kapta karışım bir gün boyunca buzdolabında bekletilebilir.)
Bir yayvan kapta yumurtaları çırpın. Başka bir yayvan kapta ekmek kırıntılarını yerleştirin. Soğumuş yengeç etlerini yuvarlayarak küçük toplar haline getirin. Yengeç toplarını önce çırpılmış yumurtanın sonra da ekmek kırıntılarının içine koyarak topları içinde yuvarlayın.

Sıvı yağı tavada ısıtın ve yengeç toplarını altın sarısı renk halini alana kadar kızartın. Sıcak servis edin.

Alıntı
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
tarifi, toplari, yengeç

Seçenekler
Stil


Saat: 02:50

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,