ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Balık ve Deniz Ürünleri


Deniz Mahsüllü Buğday Paella Tarifi


Deniz Mahsüllü Buğday Paella Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Balık ve Deniz Ürünleri Forumunda Bulunan Deniz Mahsüllü Buğday Paella Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Deniz Mahsüllü Buğday Paella Tarifi Deniz Mahsüllü Buğday Paella Deniz Mahsüllü Buğday Paella Malzemeleri ( 4 kişilik ) 1 bardak ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 19 Kasım 2014, 09:45   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Deniz Mahsüllü Buğday Paella Tarifi

Deniz Mahsüllü Buğday Paella Tarifi

Deniz Mahsüllü Buğday Paella



Deniz Mahsüllü Buğday Paella Malzemeleri ( 4 kişilik )

  • 1 bardak ( 160 gr. ) aşurelik buğday
  • 1 orta boy soğan, ince küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 kapya biber, küp doğranmış
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 3 adet jumbo karides, kabuklu
  • 5-6 adet midye, kabuklu
  • 5-6 adet kum midyesi, kabuklu
  • 1 tüp kalamar, ince halka doğranmış
  • 150 gr. levrek fileto, derisiz
  • 100 gr. somon fileto, derisiz
  • 2 – 2,5 bardak tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam safran
  • Tuz

Kalamar için Malzemeler

  • 1 şişe madensuyu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Bir gece önceden kalamarı yumuşaması için karbonat ve madensuyu karışımına yatırın ve ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin.
Aşurelik buğdayı yine 1 gece önceden ıslatın. Ertesi gün 30 dakika haşlayın.
Paellayı pişirmeye başlamadan önce, ilk olarak tavuk suyunun içine safranı koyun ve 5 dakika bekletin. Levrek ve somonu iri küp doğrayın.
2 yemek kaşığı tereyağını geniş bir tavada ısıtın. İnce küp doğranmış soğanı orta ateşte kavurun. Pembeleşince önce karidesleri bütün olarak ekleyin, 2 tarafını da 2 dakika soteleyin. Ardından kapya biberi ilave edin. 1 dakika daha sotelemeye devam edin.
Kalamar, midye, kum midyesini ekleyin. 1-2 çevirip ezilmiş sarımsağı ve tavuk suyunun 1/4 ünü koyun. Tuz ve toz kırmızı biberle tatlandırın.
Levrek ve somonu ilave edin. Biraz çevirdikten sonra buğdayı ilave edin. 1/4 ölçü daha tavuksuyu koyun. Suyu çekince yine 1/4 ve çektikten sonra son 1/4 tavuksuyunu ekleyin.
Son eklediğiniz tavuk suyunu tam çekmeden ateşten alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış maydanozu serperek servis edin.
Paellanın servis özelliği üzerine kayık şeklinde kesilmiş limon dilimleri koyarak pişirdiğiniz tavada servis etmektir.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
bugday, deniz, deniz mahsüllü buğday paella tarifi, mahsullu, paella, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 21:56

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,