ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Kütüphane > Biyografiler - Otobiyografiler


Cordon Bleu Fransa


Cordon Bleu Fransa

ForumSevgimiz Kütüphane Kategorisinde ve Biyografiler - Otobiyografiler Forumunda Bulunan Cordon Bleu Fransa Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Cordon Bleu Fransa Cordon Bleu Fransada mavi kurdele anlamına geliyor. En yüksek mertebe nişanına verilen isim. Mavi kurdele 17. yy. ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 20 Ocak 2015, 00:02   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Cordon Bleu Fransa

Cordon Bleu Fransa




Cordon Bleu Fransada mavi kurdele anlamına geliyor. En yüksek mertebe nişanına verilen isim. Mavi kurdele 17. yy. da şovalyelere verilirmiş, sonrasında branşlarında en yüksek mertebeye ulaşan kişiler içinde kullanılmış. Birinci sınıf aşçılarda bu nişana sahip olmuşlar.


Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü – ikiye kesilmiş bir tarafından tutulan kelebek şeklinde ayrılmış ve dövülmüş)
4 dilim dana jambon
2 dilim cheddar peynir
1 yumurta
galeta unu
1 su bardağı beyaz şarap
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağ
karabiber, tuz


Sos için
100 gr. krema
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı buğday nişastası
karabiber, tuz


Hazırlanışı:
1- Dövülmüş tavuk göğsünü açın. İçine jamponu yerleştirin. Jamponun üstüne cheddar peynirini ya da kaşar peynirini koyun. Onun üstüne yeniden jambon koyuyoruz. Tavuk göğsünün diğer tarafını üstüne kapatıyoruz. Peynir dışına taşmamalı.Tavuk etinin açık olan tarafılarını açılmasın diye kürdanla kapatın. Diker gibi.
2- Yumurtayı çırpıyoruz. Önce galeta ununa buladığımız tavukları sonra yumurtaya buluyoruz. Ardından yeniden galeta ununa buluyoruz.
3- Tavanın içine sıvı yağı koyun. Üstüne hazırladığımız tavuğu koyup kısık ateşte pişinceye kadar kızartın. Piştiğini düşündükten sonra diğerinide aynı yöntemle pişiriyoruz. İki tavuğu aynı tavaya koyuyoruz. Şarabın yarsını döküyoruz. 1-2 dakika buharlaşıncaya kadar pişiriyoruz. Tersini çevirip şarabın geri kalanını döküyoruz. Yine 1-2 dakika pişiriyoruz.. Tereyeğından küçük parçalar alıp üstüne koyuyoruz. Eriyor kendiliğinden.
4- Sos tavasında kremayı ve nişastayı koyuyoruz. Çırpıyoruz. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz. İçine ezilmiş sarımsakları koyup baharat ekliyoruz. Kaynadıktan sonra kenara alıyoruz.
5- Tavukları servis edeceğiniz tabağın içine krema sosunu yayıyoruz. Üstüne tavuğu koyup üstüne sos döküyoruz. Servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Son olarak susamlı soya soslu tavuk var. Uzak Doğu mutfağında kullanılan soya sosu benim vazgeçilmezim. Tuzlu bir sos olduğundan sanırım çok seviyorum. Salatalarda, az pişmiş, haşlanmış sebzelerde, tavuk yemeklerinde kullanıyorum.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
bleu, cordon, fransa

Seçenekler
Stil


Saat: 17:21

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,