ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Eğitim Bölümü > Türkçemiz Ve Diğer Dersler > Biyoloji


Ekoloji soruları - Biyoloji


Ekoloji soruları - Biyoloji

Türkçemiz Ve Diğer Dersler Kategorisinde ve Biyoloji Forumunda Bulunan Ekoloji soruları - Biyoloji Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Ekoloji soruları - Biyoloji 1. I. Siyaha yakın renkteki topraklar en verimli topraklardır. II. Gri - sarı topraklar verimsizdir. III. ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 04 Ağustos 2015, 15:09   #1
Durumu:
Çevrimdışı
ForumSevgisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
none
Üyelik tarihi: 14 Temmuz 2015
Mesajlar: 8.944
Konular: 8563
Beğenilen: 0
Beğendiği: 0
www.forumsevgisi.com
Standart Ekoloji soruları - Biyoloji

Ekoloji soruları - Biyoloji

1. I. Siyaha yakın renkteki topraklar en verimli

topraklardır. II. Gri - sarı topraklar verimsizdir. III. Organik maddece zengin toprakların rengi si-yaha yakındır.

Yukarıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

A)Yalnızl B) Yalnız II C) l - II D) l - II - III

2. Toprağın temel tabakalarında bulunan maddelerin özellikleri hakkında verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

Üst tabaka Orta tabaka Alt tabaka

A) Humus Organik - İnorganik İnorganik

B) Organik Humus İnorganik

C) İnorganik Organik Humus

D) İnorganik Humus Organik

3. Aşağıdakilerden hangisi toprağın korunması için alınacak bir önlem değildir?

A) Çiftçilerin eğitilmesi

B) Çöplerin toprağa gömülmesi

C) Toprak haritaları çıkartılması

D) llgili yasal düzenlemeler yapılması



4. İçine bir miktar toprak ve su doldurulan tüp iyice çalkalandıktan sonra birkaç dakika beklemeye bı-rakılıyor. Tüpte maddelerin çeşitlerine göre sıra-landığı görülüyor. Buna göre tüpün en altında yer alan madde hangisidir?

A) Humus B) Kil parçacıkları C) şist D) Kum

5. 13. sorudaki deneye göre, tüpün en üstünde yer alan madde hangisidir?

A) Humus B) Kil parçacıkları C) Şist D) Kum

6. Erozyonun meydana gelmesinde insanın rolü büyüktür. Aşağıdakilerden hangisi erozyona neden olan olaylardan degildir?

A) Aşırı otlatma

B) Eğimli alanların tarıma açılması

C) Ormanların yok edilmesi

D) Toprağın kirlenmesi

7. Toprakta fazla azot birikmesinin temel nede-ni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Baklagillerin çok ekilmesi

B) Yeşil bitki örtüsünün azalması

C) Yanlış gübre kullanımı

D) Canlılar tarafından azotun direkt kullanılma-ması

8. Aşağıda su ile ilgili verilen bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

I. Hücrede kimyasal olaylar su içinde meyda-

na gelir.

II. Su olmazsa canlılık olaylan durur. III. Hücrede su yalnız sitoplazmada bulunur. IV. Canlıların bütün hayati faaliyetleri için suya

ihtiyaçları vardır. V. Su, çok iyi çözücü ve taşıyıcı bir sıvıdır.

A)2 B)3 C)4 D)5

9. I. Hücre yapısı için önemlidir. II. Proteinlerin yapısında bulunur

Yukarıda özeliklerl verilen ve insan etkisi ol-maksızın, doğada çevrimi gerçekleşen madde aşağıdakilerden hangisidir?

A) Azot B) Su C) Karbondioksit D) Kükürt

10. Humuslu toprağın en verimli toprak olması-nın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Organik ve inorganik maddelerce zengin ol-ması

B) Renginin siyaha yakın olması

C) En üst tabakada bulunması

D) Bitki ve hayvan artıklarının az bulunması

11. Aşağıdakilerden hangisi toprağın gruplara ayrılmasını sağlayan bir özellik deaildir?

A) Renk B) Asitlilikoranı C) Yapı D) Tad

12. Aşağıdakılerden hangisi bir toprak çeşidi degildir?

A) Kumlu toprak B) Çakıllı toprak C) Kireçli toprak D) Kıld toprak

13. I. Tarım arazilerinin gereğinden fazla sulanması II. Kullanılan gübrede tuz miktarının fazla olması III. Asit yağmurlarının artması

Toprakların tuzluluk problemi ile karşı karşı-ya olmasının nedeni yukarıdakilerden hangi-sidir?

A)Yalnızl B) l - II C) II - III D) l - II - III

14. Aşağıdakilerden hangisi toprağın insan sağ-lığı açısından zararlı olmasına neden olmaz?

A) Zehirli tarım ilaçları

B) Sanayi kuruluşlarından bırakılan atıklar

C) Gömülen çöpler

D) Organik atıklar

15. Aşağıdakilerden hangisi su kirliliğinin başlı-ca sebeplerinden biri değildir?

A) Radyoaktif maddeler B) Organik atıklar C) Erozyon D) Asit yağmurları

16. Aşağıdakilerden hangisi su kirliliğinin azaltıl-ması için alınması gereken önlemlerden de-ğildir?

A) Su kaynaklarının kullanılmaması

B) Arıtma tesislerinin kurulması

C) Hava kirliliğinin önlenmesi

D) İnsanların eğitilmesi

17. Atmosferde gereğinden fazla karbondioksit birikmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisi-dir?

A) Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması

B) Asit yağmurları

C) Yeşil bitki örtüsünün azalması
D) Karbonun doğadaki çevrimi

18. Aşağıda toprak hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Canlılığın ve medeniyetin temelidir.

B) 5 cm'sinin oluşabilmesi için 600 ile 2000 yıl arasında bir zaman geçmelidir.

C) İnorganik maddeler, organik maddeler, su, hava ve mikroorganizmalardan meydana gelmiştir.

D) Topraklar asitlilik oranı, yapı ve derinlik bakı-mından farklılıklar göstermezler.

19. Sellerin taşıyarak tortu halinde biriktirdiği yağsı tabakaya ne ad verilir?

A) Çakıl B) Şist C) Kil D) Kum



1-D 2-A 3-B 4-D 5-A 6-D 7-C 8-C 9-A 10-A 11-D 12-B 13-B 14-D 15-C 16-A 17-C 18-D 19-B
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
biyoloji, ekoloji, sorulari

Seçenekler
Stil


Saat: 16:13

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,