ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgisi Sosyal Bölüm > ForumSevgisi Sözlük > Bunları Biliyor Musunuz?


Evde Yoğurt Nasıl Yapılır? | Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları


Evde Yoğurt Nasıl Yapılır? | Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

ForumSevgisi Sözlük Kategorisinde ve Bunları Biliyor Musunuz? Forumunda Bulunan Evde Yoğurt Nasıl Yapılır? | Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Evde Yoğurt Nasıl Yapılır? | Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları Son zamanlarda yoğurtlara bile katılan katkı maddeleri nedeniyle, sağlıksız yoğurt ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 03 Aralık 2014, 00:02   #1
Durumu:
Çevrimdışı
FragiLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uykucu
Üyelik tarihi: 25 Ekim 2014
Mesajlar: 2.908
Konular: 949
Beğenilen: 1021
Beğendiği: 973
www.forumsevgisi.com
Standart Evde Yoğurt Nasıl Yapılır? | Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

Evde Yoğurt Nasıl Yapılır? | Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

Son zamanlarda yoğurtlara bile katılan katkı maddeleri nedeniyle, sağlıksız yoğurt yemeye başladık. Pek çok insan, annelerimizin eskiden evlerde kendilerinin yaptığı yoğurtları yapmaya başladı. Peki, evde yoğurt nasıl yapılır ? İşte, püf noktaları ile evde yoğurt yapmak ;


1 litre süt ve 1 kaşık yoğurt malzemelerimizdir. 1 litre sütü aldıktan sonra geniş bir tencerede kaynatalım. Kaynama işlemi başlayınca, altını kısarak yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya bırakıyoruz. Bu işlem ile sütün içinde olan tüm bakteri ve mikroplar ölmüş oluyor. Altını kapatarak, soğumaya bırakın.



Mayalama işlemi için sütün ne soğuk ne de sıcak olması gerekmektedir. Bunun için en iyi tespit, parmağı süte sokmak ve içinizden 7′e kadar saymaktır. Eliniz yanmıyorsa mayalama işlemine sütünüz hazırdır. Bir başka küçük kapta, 1 çorba kaşığı yoğurdu, tencereden aldığınız ılık süt ile karıştırın ve tencerenin bir köşesinden bu karışımı süte katarak, tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Üstüne bir kevgir ya da süzgeç kapatın. Bu şekilde sütünüz hava alacak, yoğurt içinde olan bakteriler hızlı çoğalacaktır. Yapmış olduğunuz karışımı kalın bir havlu ile iyice sarın ve yaklaşık 5-6 saat dokunmayın. 5-6 saat sonra yoğurdunuz olmuştur ve ağzı açık olarak buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.




Pastörize süt ile yoğurt yapıyorsanız, daha sulu bir yoğurdunuz olacaktır. Bu nedenle maya karışımına 1 tatlı kaşığı süt tozu ekleyerek daha da katılaştırabilirsiniz. Yoğurt, günlük ve taze sütle yapılırsa tam kıvamında olmaktadır. Mayalama işlemi için en uygun olan kaplarsa, cam, seramik ve çömleklerdir. Yoğurdu servis yapmadan ne kadar çok buzdolabında bekletirseniz o kadar kıvamını bulacaktır.
________________
You are magic.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
evde, evde yoğurt nasıl yapılır, hazırlanış şekli, nasil, noktalari, pastörize sür, puf, püf noktaları, yapilir, yapmanin, yoğurt hakkında bilmedikleriniz, yogurt

Seçenekler
Stil


Saat: 12:09

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,