ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Dünya Mutfakları


Perdeli Özbek Pilavı Tarifi


Perdeli Özbek Pilavı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Dünya Mutfakları Forumunda Bulunan Perdeli Özbek Pilavı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Perdeli Özbek Pilavı Tarifi Malzemeler 3 su bardağı sıcak et suyu Bir buçuk su bardağı baldo pirinç Yarım su bardağı ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 07 Ocak 2015, 14:12   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Perdeli Özbek Pilavı Tarifi

Perdeli Özbek Pilavı Tarifi



Malzemeler
3 su bardağı sıcak et suyu
Bir buçuk su bardağı baldo pirinç
Yarım su bardağı kuruüzüm
1 adet irice havuç
15-20 adet taze fasulye
1 adet orta boy domates
Yarım su bardağı antepfıstığı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz tarçın
Bir tutam safran
120 gram yağsız kuşbaşı kuzu eti
15-20 dal maydanoz
240 gram milföy hamuru
200 gram tereyağı
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Perdeli Özbek Pilavı Yapılışı
Önce pilavın iç malzemesini hazırlayın. Bir tencereye tereyağının yarısını koyup, eridikten sonra ince kıyılmış soğanı ilave edin. Kavurarak pembeleştirin. Eti ilave edip 5 dakika daha kavurun. Daha sonra küp doğranmış havuç, taze fasulye ve kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılmış domatesi ekleyin. Bir süre daha beraber kavurup fıstık, biber salçası, tarçın, safran, tuz, karabiber, yıkanmış üzüm ve kaynar et suyunu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ateşe konulan büyükçe ayrı bir tencereye kalan tereyağını koyun. Yarım saat tuzlu suda ıslanıp, yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. 8-10 dakika kavurun. Etli harcı da pirince ilave edin. Bir defa kaynatıp, 15 dakika ağır ateşte demlendirin. Tepsiye boşaltın. İnce kıyılmış maydanozu katın. Beklemeye alın. Bu arada milföy hamurundan 1 cm genişliğinde şeritler kesin ve dibi yayvan, 8-10 cm yüksekliğinde ısıya dayanıklı yuvarlak bir kabın dibine şekilli yerleştirin. Kalan milföy hamurlarını yan yana getirip, merdaneyle yapıştırarak, genişçe açın. Hamuru kaba, kenarları dışarı sarkacak biçimde serin. İçine pilavı doldurun. Hamurun kenardan taşanlarını, hafifçe çekerek, pilavın üzerine örtün. Yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek alın ve dilimleyip servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
ozbek, perdeli, pilavi, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 09:34

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,