ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Dünya Mutfakları


Balık Ləvəngisi Tarifi Azerbaycan Mutfağı


Balık Ləvəngisi Tarifi Azerbaycan Mutfağı

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Dünya Mutfakları Forumunda Bulunan Balık Ləvəngisi Tarifi Azerbaycan Mutfağı Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Balık Ləvəngisi Tarifi Azerbaycan Mutfağı Lenkeran balık ləvəngisi Azerbaycan mutfağının en güzel örneklerindendir. En lezzetli ləvəngi sadece Hazar Denizi'nde bulunan ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 12 Ocak 2015, 00:59   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Balık Ləvəngisi Tarifi Azerbaycan Mutfağı

Balık Ləvəngisi Tarifi Azerbaycan Mutfağı

Lenkeran balık ləvəngisi Azerbaycan mutfağının en güzel örneklerindendir. En lezzetli ləvəngi sadece Hazar Denizi'nde bulunan kütüm balığından pişirilir. Ləvənginin içeriğini ceviz, soğan, lavaşana, tuz ve biber oluşturuyor. Yemeğin hazırlanması hiç de zor değil-önemlisi, taze balıktan kullanarak edersiniz. Eğer balığın havyarı varsa, onu atmayın. Ondan da çok lezzetli ləvəngi içi hazırlamak olur. Kurunu ceviz ve diğer yiyeceklere ilave edip karıştırın. Cevizin miktarını biraz azaltın.
Ləvəngi balığın yanında sofraya tüm balık yemeklerinde olduğu gibi, mutlaka narekişisi verilir.
balık Levengi
6-8 porsiyon için tasarlanmıştır
1 adet iri kütüm
1 adet iri soğan
1 ½ bardak ceviz
2 çorba kaşığı çamur asit + üstüne ve içine sürmek için (lavaşana da kullanabilirsiniz: bunun için lavaşananı sıcak suda yumuşayan kadar çözün)
zevke göre tuz
zevke göre biber



2. Levengi içini hazırlayın. Soğanı et makinesinden geçirin. Tülbente koyun ve suyunu iyice sıkın. Cevizi da makineden eksikliği. Bir kapta soğanı, cevizi, çamur asidi, ve zevke göre tuz-karabiber karıştırın.
3. Sobanı 180 ˚ C kadar isitin



4. Balığın içine ve üstüne çamur asit sürün. İçini ləvəngi içiyle doldurun. Balığı mutfak ipiyle dikin veya kokteyl çubuğuyla (cocktail stick) sıkın.5. Balığı fırın Listene koyup ısıtılmış fırında üstü kızarana ve içi bişənədək (yaklaşık 45 dakika boyunca) pişirin.
6. Yanında narekşisi ile sofraya verin. Afiyet Olsun!
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
azerbaycan, balik, ləvəngisi, mutfagi, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 16:03

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,