ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Dünya Mutfakları


Pizza Alla Marinara Tarifi-İtalyan


Pizza Alla Marinara Tarifi-İtalyan

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Dünya Mutfakları Forumunda Bulunan Pizza Alla Marinara Tarifi-İtalyan Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Pizza Alla Marinara Tarifi-İtalyan 1 cup = 1 su bardağı Üst Malzemesi : 1 pizza tabanı içindir. Hamurlar, buzdolabında bozulmadan ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 12 Ocak 2015, 01:02   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Pizza Alla Marinara Tarifi-İtalyan

Pizza Alla Marinara Tarifi-İtalyan

1 cup = 1 su bardağı
Üst Malzemesi : 1 pizza tabanı içindir.
Hamurlar, buzdolabında bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor.

içindekiler
Üst Malzemesi İçin :
3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
4 adet ançüez
1 diş sarımsak (opsiyonel)
Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
Kapari, kebere turşusu (opsiyonel)
Zeytinyağı

Pizza Hamuru İçin :

4 + 1/2 cups (600 gr) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un (Ben Piyale'nin %100 doğal ununu kullandım.)
1 + 3/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant maya (Dr. Oetker)
1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
1 + 3/4 cups (400 gr) buz gibi soğuk su
hazırlanışı

Üst Malzemesi :

Domatasleri incecik doğrayın. Ezdiğiniz sarımsak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın.
Pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin.

Pizza Hamuru :

Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun. Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir kaşıkla karıştırın.
Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun. Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün (ben 4 parçaya böldüm, 30 cm çapında pizza tabanım oldu)
Bezeleri biraz daha yoğurun. Top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun. Üzerini biraz daha yağlayıp; plastik, hava almayan bir poşetin içine koyup buzdolabında 1 gece bekletin.
Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın. Bu iş için önce tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar üzerine un serpin. Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün. İlk önceleri sünmesi zor olabilir, o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin. Hamurdaki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır.
Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece). Fırın tepsisinin birini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun. Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek.
Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin.
Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun. Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
alla, marinara, pizza, tarifiitalyan

Seçenekler
Stil


Saat: 13:32

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,