ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Dünya Mutfakları


Tunus Baklavası Tarifi


Tunus Baklavası Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Dünya Mutfakları Forumunda Bulunan Tunus Baklavası Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Tunus Baklavası Tarifi Kullanılacak malzeme: 300 gr badem içi, 1+1/4 su bardağı tozşeker, küçük bir kavanoz süzme bal, 1 limonun ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 12 Ocak 2015, 16:21   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Tunus Baklavası Tarifi

Tunus Baklavası Tarifi

    • Kullanılacak malzeme: 300 gr badem içi, 1+1/4 su bardağı tozşeker, küçük bir kavanoz süzme bal, 1 limonun (veya portakalın) beyazı çıkarılmış kabuğu, kırmızı ve yeşil şerbet boyası (toz olarak), 1,5 kahve fincanı tereyağı, 1 kahve fincanı su (süt de olabilir).
    • Hamuru için: 1 kg un, 4 yumurta, 1 çorba kaşığı tuz, 1 kahve fincanı ayçiçek yağı.
  • Yapılışı: Baklavanın yufkaları açılır. 40 cm çapında bir tepsi iyice yağa bulandıktan sonra üzerine un serpilir. Fazla gelen un, tepsi ters çevrilerek dökülür. Büyük bir kapta su kaynatılır. Sonra bu kabın içine bir tencere oturtulur. Tencereye şeker ve bir fincan su (veya süt) konur. Benmari usulüyle eritilen şeker sıcak bir şerbet durumuna gelince, tencere kaynar suyun içinden çıkarılır. Şerbetin içine rendelenmiş limon kabuğu (veya portakal kabuğu) ve dövülmüş badem içi katılıp iyice karıştırılarak koyu bir macun durumuna getirilir. Sonra bu macun ikiye bölünür, bir bölümüne kırmızı, öbür bölümüne yeşil şerbet boyası katılıp bunlar macuna yedirilir. Hazırlıklar bittikten sonra tepsiye yan taraflarını da kaplayacak biçimde bir tabaka yufka yayılır. Bu yufkanın üzerine yeşil renkli badem içi karışımından ince bir tabaka sürülüp sonra ince bir tabaka bal yayılır. Balın üzerine tepsi büyüklüğünde tabaka yufka yaydıktan sonra bu defa kırmızı renkli badem içi karışımından bir tabaka sürülür. Bu tabakanın üzeri de ince bir tabaka balla örtündükten sonra bir kat yufka yayılır. Böylece yeniden yeşil renkli badem içi karışımından başlamak üzere eldeki malzeme tükeninceye kadar aynı işlem tekrarlanır. En üste bir tabaka yufka daha koyduktan sonra çok keskin bir bıçakla tepsideki tatlı baklava biçiminde kesilir, üzerine de kalan yağ döküldükten sonra çok kızgın fırına sürülür. Baklava fırında 50-60 dakika kadar pişirildikten sonra tepsi fınndan çıkarılıp soğumaya bırakılır. Sonra tabaklara bölünüp servis yapılır.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
baklavasi, tarifi, tunus

Seçenekler
Stil


Saat: 07:51

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,