ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Dünya Mutfakları


Muzlu portakallı Çin pilavı Tarifi


Muzlu portakallı Çin pilavı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Dünya Mutfakları Forumunda Bulunan Muzlu portakallı Çin pilavı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Muzlu portakallı Çin pilavı Tarifi Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 400 gram pilâvlık pirinç, 70 gram tereyağı, 1 baş soğan, ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 12 Ocak 2015, 23:56   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Muzlu portakallı Çin pilavı Tarifi

Muzlu portakallı Çin pilavı Tarifi

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
400 gram pilâvlık pirinç,
70 gram tereyağı,
1 baş soğan,
2 sap kereviz,
2 diş sarmısak,
1 demet maydanoz,
4 muz,
2 portakal,
1.5 litre tavuk suyu,
yeteri kadar karabiberle tuz.

Yapımı: Bir toprak tencereye 50 gram tereyağı koyup bunu eritmeli. Yağ eriyince önceden temizlenmiş, yıkanmış ve kıyılırcasına ince doğranmış kereviz yaprağıyla sarmısağı ye rendelenmiş soğanı içine atmalı, tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı. Güveçteki sebzeler iyice kavrulunca soğuk suda yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci içine atmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika pirinci de kavurmalı Sonra kıyılmış maydanozun yarısını ve bir portakalın sıkılmış suyunu katmalı (portakalın kabuğunun sadece sarısını rendeleyip bir kenara ayırmalı). Tuzunu ve taze öğütülmüş karabiberi de serptikten sonra birbuçuk litre kadar ılık tavuk suyunu içine döküp güvecin kapağını örtmeli ve pilâvı onbeş dakika kadar kaynatmalı yani pilâv suyunu çekinceye kadar güveci ateşte tutmalı. (Pirinç iyice pişmiş ama dağılmamış olacaktır. Yani Türk pilâvı gibi diri duracaktır). Beri yanda bir kuşaneye 25 gram tereyağı koymalı. Yağ eriyince yuvarlak ince dilimlere doğranmış iki muzu içine atmalı ve bunları nar gibi kızartmalı. Kabı ateşten indirmeden bir dakika önce bir kenara bırakılmış olan rendelenmiş portakal kabuğunu serpiştirmeli.
Pilâvı ateşten indirir indirmez bu muz parçalarını içine katmalı ve harmanlayarak bunları pilâva karıştırdıktan sonra güvecin ağzına temiz bir bez örterek pilâvı güvecin sıcaklığında demlenmeye bırakmalı. Bu arada ikinci portakalın kabuğunu (sadece sarı kısmını) uzun dilimler halinde doğramalı. Kalan iki muzu oldukça kalın ve yuvarlak dilimlere doğramalı. Kalan tereyağını bir kuşanede eritmeli. İçine muz dil imleriyle portakal kabuğu dilimlerini katmalı, karıştırarak bunları kavurmalı. Pilâvı servis tabağına alınca kızartılmış muz ve portakal kabuğu parçalarıyle pilâvın üstünü süslemeli. Pilâvın çevresini de dilimlenmiş ikinci portakalla süslemeli ve tabağı sofraya götürüp servis yapmalı.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
çin, muzlu, pilavi, portakalli, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 21:04

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,