ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi


Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi 30 dakika 4-8 Malzemeler 60 gram margarin 1 tane kuru ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 28 Kasım 2014, 19:12   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi

Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi

Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi

  • 30 dakika
  • 4-8



Malzemeler

  • 60 gram margarin
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 parça piliç but ya da göğüs (kemiksiz,derisiz, yassı kesim)
  • 1 tane kabuğu soyulmuş domates
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 bardak su
  • 4 tane düz patlıcan (karnıyarık patlıcanı gibi soyulmuş ve tuzlanmış)
  • 1 kahve fincanı kıyılmış mantar (taze ya da konserve)
  • 2 bardak sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
  • 80 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kahve kaşığı salça
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Dört tane patlıcan karnıyarık patlıcanı gibi soyulur ve tuzlanır, 15 dakika kadar bekletilip acı suyu alınır ve bol suda yıkanıp bir kaşç kere süzülür.
  2. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır ve süzgeçe alınıp bütün yağı süzülür.
  3. Patlıcanlar dizilecek olan tepsisine dizilip ortası oval şeklinde açık bırakılır.
  4. Bir tencereye margarin koyulup kızdırılır, kıyılmış soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulup kıyılmış mantar eklenir ve iki dakika mantarla beraber kavrulup sotelik piliçler ilave edilir.
  5. 3 dakika daha kavrulduktan sonra un eklenir.
  6. 1 dakika karıştırılıp kıyılmış domates ve salça eklenerek 1 dakika daha kavrulup su eklenir ve tuz ekilerek 5 dakika sonra ocaktan alınıp daha önce kızartılmış olan patlıcanların içine piliç eti müşavi bir şekilde doldurulur.
  7. Kalan su tepsinin içine koyulup patlıcanların içerisine konulan piliçleri kapatacak bir şekilde rende kaşarı serpilip 10 dakika kadar kaşarın nar gibi kızarması beklenir ve fırından çıkarılınca hemen servise sunulur.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
kebabi, patlican, pilicli, piliçli patlıcan saltanat kebabı tarifi, saltanat, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 13:41

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,