ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Erikli Kuzu Eti Tarifi


Erikli Kuzu Eti Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Erikli Kuzu Eti Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Erikli Kuzu Eti Tarifi Erikli Kuzu Eti Erikli Kuzu Eti Malzemeleri 750 gr. kemiksiz kuzu eti ( kol veya but ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 16 Aralık 2014, 15:00   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Erikli Kuzu Eti Tarifi

Erikli Kuzu Eti Tarifi

Erikli Kuzu Eti

Erikli Kuzu Eti Malzemeleri
750 gr. kemiksiz kuzu eti ( kol veya but )
2 orta boy soğan
4-5 adet yeşil biber
3 su bardağı tavuk veya et suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük baş zencefil – rende
1 tutam tel safran
2-3 tane kişniş tohumu ( havanda dövülecek )
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz-karabiber
2-3 yemek kaşığı un
100-150 gr. kuru erik ( 1 su bardağı )
3 adet yeşil biberi ve soğanı piyazlık kıyın. Bir tencerede az zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek soğan ve biberleri biraz soteleyin ama iyice öldürmeyin ve bir tabağa çıkartın.
2-3 kaşık kadar una 1′er dolu tutam tuz ve karabiber ekleyin, etinizi bu un ile iyice harmanlayın. Etin her yeri una iyice bulansın Daha sonra sebzeleri pişirdiğiniz tencereye biraz 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, kuzu etini iyice çevirerek pişirin.
Sotelediğiniz biber ve soğanı etin olduğu tencereye ilave edin. 1 parmak ucu kadar taze zencefili de ince rendeleyip tenceredeki karışıma ilave edin.
1 sıcak su dolu bardağa 1 tutam tel safran atın ve safranın birazcık açılmasını bekleyin. Daha sonra bütün bardağın içindeki su ile beraber safranı tencerenize ilave edin. Üzerine 3 su bardağı kadar et ya da tavuk suyu ekleyin.
Tenceredeki et suyu kaynayana kadar harlı ateşte tutun, kaynadıktan sonra altını kısın ve düşük ateşte tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde 40 dakika kadar pişirin.
40 dakika sonra erikleri doğrayın, kalan 1 adet biberinizi jülyen doğrayın, 5-6 adet kişniş tohumunu ezin, yarım limon suyu ile beraber hepsini tencerenize ilave edin ve 10-15 dakika kadar daha ağzı kapalı olacak şekilde düşük ateşte pişirin.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
erikli, erikli kuzu eti, eti, kuzu, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 20:28

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,