ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Ekşili Etli Kuru Dolma Tarifi


Ekşili Etli Kuru Dolma Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Ekşili Etli Kuru Dolma Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Ekşili Etli Kuru Dolma Tarifi Ekşili Etli Kuru Dolma Ekşili Etli Kuru Dolma Malzemeleri 30 adet kuru patlıcan İç harç ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 16 Aralık 2014, 15:08   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Ekşili Etli Kuru Dolma Tarifi

Ekşili Etli Kuru Dolma Tarifi

Ekşili Etli Kuru Dolma

Ekşili Etli Kuru Dolma Malzemeleri
30 adet kuru patlıcan

İç harç için Malzemeleri
500 gr az yağlı kıyma
5 adet ezilmiş sarımsak
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1 su bardağı ıslanmış bulgur
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
2 kaşık nar ekşisi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kadar acı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 dolu tutam kuru nane
2 tutam tuz
2 tutam karabiber
2-3 yemek kaşığı su

Sosu için Malzemeleri
1 litre kaynamış su
2 kaşık domates salçası
4-5 kaşık ayçiçeği yağı

Üzeri için Malzemeleri
Süzme yoğurt
Taze nane
Pul biber
Tereyağı
Patlıcanları kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayın, çok yumuşamasın çok da diri kalmasın, hemen çıkartıp soğuk suya sokup pişmesini durdurun.
Bütün harç malzemesini bir kaba koyun ve iyice yoğurarak harmanlayın.
Patlıcanların içini bu harçla doldurun ancak tam ağzına kadar doldurmayın, üzeri 1 ila 1,5 parmak boş kalacak şekilde doldurmaya özen gösterin.
Tencereye ağızları üst üste gelip birbirini kapatacak şekilde dışarıdan içeriye doğru dizin.
Ayrı bir kapta kaynar suda domates salçasını eritin, dolmaların üzerini kapatacak şekilde tencereye ekleyin.
Ayçiçeği yağını da tencereye ekleyin, üzerine 1 tabağı ters kapatın ve 50- 60 dakika kadar kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin, köpüklenirken ateşten alın ve pul biberi ekleyin hafif karıştırın, Dolmaların üzerine önce süzme yoğurt sonra ince kıyım nane ve en üste bu sosu dökerek servis edin.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
dolma, eksili, ekşili etli kuru dolma, etli, kuru, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 16:20

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,