ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Bütün Antrikot Tarifi


Bütün Antrikot Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Bütün Antrikot Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Bütün Antrikot Tarifi Bütün Antrikot Bütün Antrikot Malzemeleri ( 6-7 kişilik ) 1,5 kg. bütün antrikot 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 16 Aralık 2014, 19:16   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Bütün Antrikot Tarifi

Bütün Antrikot Tarifi

Bütün Antrikot

Bütün Antrikot Malzemeleri ( 6-7 kişilik )
1,5 kg. bütün antrikot
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber
Sos için Malzemeler
6 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı balzamik sirke
2 bardak tavuksuyu
2 yemek kaşığı dijon hardal
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
Etin her tarafını zeytinyağı, tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Sapı fırına dayanıklı tavayı ocağa koyup ısıtın. Tava iyice kızınca, eti yavaşça tavaya bırakın ve her tarafını kahverengileşinceye kadar mühürleyin. Sonra tavayı etle beraber, ısıttığınız fırına alın ve 25-30 dakika pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda ince doğradığınız soğanları etin kenarlarına dağıtın ve tekrar 5-10 dakika soğan karamelize oluncaya kadar pişirin. ( soğanların yanmamasına özellikle dikkat edin. ) Bu süre orta az pişmiş et için gerekli olan süredir. Bu süreyi eti nasıl seviyorsanız arttırabilirsiniz. Soğanları koyma işlemini son 5-10 dakikaya göre ayarlayabilirsiniz.
Etiniz piştikten sonra tavayı fırından çıkarın ve eti en az 10 dakika dinlendirmek üzere kenara alın. Tavayı soğanlarla birlikte tekrar ocağa alın ve balsamik sirkeyi ekleyerek soteleyin. Unu ilave edin. Tavuk suyunu ekleyerek unun topaklanmaması için hızlıca karıştırın ve biraz buharlaşana kadar 3-5 dakika kaynatın. Sonra ateşi kısın, hardalı ve tereyağını ekleyin. Gerekiyorsa tuz ve karabiberle baharatlandırın. 1-2 dakika sonra ateşi kapatın.
Eti dilimleyerek sosla beraber servis edin.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
antrikot, butun, bütün antrikot, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 15:49

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,