ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Yuvarlama Tarifi


Yuvarlama Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Yuvarlama Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Yuvarlama Tarifi Yuvarlama Malzemeler 750 gr. iri kuşbaşı et 1/2 bardak haşlanmış nohut 10 bardak su 500 gr. süzme yoğurt ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 16 Aralık 2014, 19:38   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Yuvarlama Tarifi

Yuvarlama Tarifi

Yuvarlama



Malzemeler
750 gr. iri kuşbaşı et
1/2 bardak haşlanmış nohut
10 bardak su
500 gr. süzme yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yuvarlama İçin Malzemeler
2 bardak pirinç
250 gr. çiğköftelik kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Gaziantep mutfağının en sevilen yemeklerinden biri yuvarlamadır. Yerel ağızda yuvalama şeklinde söylenir. Genellikle yanında şehriyeli pilav ile sunulur.
Yuvarlama için geceden pirinci yıkayın, suyunu süzgeçten süzün ve süzgeç içinde kendi halinde sabaha kadar kurumaya bırakın.
Eti yıkayıp süzün, tencerede 10 bardak su ve 2 tatlı kaşığı tuz ile kaynatın. Kaynamaya başlayınca suyun üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın. Et pişerken, sonradan çıkarmak üzere bir bütün soğan ekleyebilirsiniz. Etin kefi alınınca tencerenin ağzını kapatarak et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et pişerken yuvarlamanın köftesini hazırlayın. Yıkanıp kurumaya bırakılmış pirinci havanda dövün veya robotta çekin. Kıymayı, pirinci, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte iyice yoğurun. Pirinçle et iyice karışarak pürüzsüz ve yumuşak bir hamur haline gelmelidir. Avuçlarınızı hafifçe yağlayarak öğütülmüş pirinç et karışımını nohuttan ufak bilye gibi köfteler halinde yuvarlayın.
Yuvarlanan köfteleri ve haşlanmış nohutları pişen etin üstüne ekleyin. Kapağı açık olarak 15 -20 dakika pişirin.
Köfteler pişerken bir sos tenceresine yoğurdu ve yumurtayı koyup karıştırın ve çok kısık ateşte sürekli aynı yönde karıştırarak ısıtın. Bu aşamada, iyi karışması için, biraz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Yoğurdu ısıtırken içine azar azar yemeğin pişme suyundan ilave edin ve iyice ısınıp kabarmaya başlayınca karıştırarak yemeğe ekleyin.
Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın. Naneyi bir kepçe içine koyarak üstüne kızgın yağı dökün. Nanenin yeşil rengi çıkmalı ama asla yanmamalıdır. Naneli yağı yuvarlamanın üstüne gezdirip servis yapın.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
tarifi, yuvarlama, yuvarlama tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 22:15

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,