ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Kestaneli Yahni Tarifi


Kestaneli Yahni Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Kestaneli Yahni Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Kestaneli Yahni Tarifi Kestaneli Yahni Malzemeler: 1 kg. dana incik, kemiksiz, iri küp kesilmiş 2 adet orta boy soğan (iri ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 20 Aralık 2014, 14:30   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Kestaneli Yahni Tarifi

Kestaneli Yahni Tarifi

Kestaneli Yahni


Malzemeler:

1 kg. dana incik, kemiksiz, iri küp kesilmiş
2 adet orta boy soğan (iri halka doğranmış)
1 adet defne yaprağı
300 gr. kestane (kebap)
2 dilim bayat esmer ekmek içi
1 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı taneli hardal
2 diş sarımsak
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber
Çelik tabanlı bir tencerede tereyağını eritin. Etleri ekleyin ve orta ateşte her tarafını kızartın. Daha sonra etleri alıp, iri halka doğranmış 2 adet soğanı ve 2 diş ezilmiş soğanı koyarak renk verdirin.
Soğanlar pembeleşince tekrar etleri tencereye koyun, tuz, karabiber, et suyu, defne yaprağını ekleyin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte kaynayana kadar, ardından kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat etler iyice yumuşayıp suyunun yarısını çekene kadar pişirin.
Etler ağızda eriyecek kıvama gelmeli, tam pişmediyse suyunun durumuna göre pişirmeye devam edin, gerekirse ara ara 1′er kepçe et suyu ekleyip devam edin.
Etler kıvamında pişince, tencereden 1 kepçe et suyu alın. Bir kasenin içinde 2 dilim bayat ekmek içini, 1 yemek kaşığı hardalı ve 1 yemek kaşığı balsamik sirkeyi et suyuyla çatalla ezerek macun haline getirin. Bu karışımı yemeğin suyuna yedirin, bu işlem kıvam ve lezzetini arttıracaktır.
Kebap yaptığınız kestaneleri de ekleyip 15 dakika daha pişirin ve tencereyi ateşten alıp yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
kestaneli, kestaneli yahni, tarifi, yahni

Seçenekler
Stil


Saat: 11:32

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,