ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Kuzu Etli Enginar Tarifi


Kuzu Etli Enginar Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Kuzu Etli Enginar Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Kuzu Etli Enginar Tarifi Kuzu Etli Enginar Malzemeler: 350 gr. kuşbaşı kuzu eti (kol veya but) 100 gr. tereyağı 3 ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 20 Aralık 2014, 19:11   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Kuzu Etli Enginar Tarifi

Kuzu Etli Enginar Tarifi

Kuzu Etli Enginar



Malzemeler:

350 gr. kuşbaşı kuzu eti (kol veya but)
100 gr. tereyağı
3 su bardağı sıcak su
1 ufak boy kuru soğan
8-10 adet enginar
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
½ demet dereotu
1 adet yağlı kağıt

Enginarları koymak için;
Su
1çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
½ limon

Bir kaba su,un,tuz ve ½ limonun suyunu koyun,karıştırın.Enginarları kararmaması için bu suyun içine bastırın.
Bir tencerede tereyağını eritip,etleri içine atın,biraz çevirin.Tencerenin kapağını kapatıp,etler suyunu bırakıp çekinceye kadar arada bir karıştırarak pişirin.1 su bardağı sıcak sui lave edin.Tencerenin kapağını kapatın,kaynayınca oluşan köpükleri kevgirle alıp ateşi kısın ve ağır ateşte pişmeye bırakın.Etler yumuşayınca ateşi kısın.Soğanın kabuğunu soyup,ortadan 2’ye ayırın ve etlerin içine koyun.Ağzı açık olarak biraz suyunu çektirin.
Enginarları bastığınız sudan alın,hepsini 4 eşit parçaya bölün.Etlerin üzerini kaplayacak şekilde dizin.Enginarların iç kısmı üste bakmalı.2. sırada iç kısımları altta kalmalı.Tuzu üzerine serpin.Yağlı kağıdı tencerenin içini kaplayacak şekilde kesin.Üzerine birkaç ufak delik açın ve enginarların üstüne döşeyin.2 su bardağı sıcak suyu üzerine dökün.Su kağıdın deliklerinden içeri geçecektir.Kağıdın üzerine bir kapak kapatın.Tencerenin kapağınıda kapayarak once harlı ateşte,kaynayıncada ağır ateşte pişmeye bırakın.Eğer gerekirse sıcak sui lave edebilirsiniz.Pişince ateşten alın.Eğer hemen servis yapmayacaksanız kapağını açmayın. Böylece enginarlar kararmaz.
Servis yaparken yemeğin sıcak olmasına dikkat edin.İç kapağı bastırarak yemeğin suyunu bir kaba süzerek alın.Yemeği servis tabağına altı üste gelecek şekilde çevirin.Suyunu üstüne gezdirerek dökün.Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.


________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
enginar, etli, kuzu, kuzu etli enginar, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 12:32

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,