ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Kayısılı Kuzu Eti Tarifi


Kayısılı Kuzu Eti Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Kayısılı Kuzu Eti Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Kayısılı Kuzu Eti Tarifi Kayısılı Kuzu Eti 750 gr kemiksiz kuzu eti(kol veya but) 2 orta boy soğan 4-5 yeşil ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 20 Aralık 2014, 19:34   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Kayısılı Kuzu Eti Tarifi

Kayısılı Kuzu Eti Tarifi

Kayısılı Kuzu Eti

750 gr kemiksiz kuzu eti(kol veya but)
2 orta boy soğan
4-5 yeşil biber
3 su bardağı tavuk veya et suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
1 tutam tel safran
2-3 tane kişniş tohumu(havanda dövülecek)
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz-karabiber
Un
100-150 gr kuru kayısı(1 su bardağı)
2-3 kaşık kadar una 1 er dolu tutam tuz ve karabiber ekleyin, etinizi bu un ile iyice harmanlayın. Etin her yeri una iyice bulansın Daha sonra yemeği pişireceğiniz tencereye biraz sızma zeytinyağı koyup, kuzu etini iyice çevirerek pişirin. Bu arada 3 adet yeşil biberi, ve 2 soğanı piyazlık kıyın. Başka bir tavada tuz v karabiber ekleyerek biraz soteleyin ama iyice öldürmeyin. Sotelediğiniz biber ve soğanı etin olduğu tencereye ilave edin. Üzerine 3 su bardapı kadar et ya da tavuk suyu ekleyin. 1 sıcak su dolu bardağa 1 tutam tel safran atın ve safranın birazcık açılmasını bekleyin. Daha sonra bütün bardağın içindeki su ile beraber safranı tencerenize ilave edin. 1 parmak ucu kadar taze zencefili de ince rendeleyip tenceredeki karışıma ilave edin. Tenceredeki et suyu kaynayana kadar harlı ateşte tutun, kaynadıktan sonra altını kısın ve düşük ateşte tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde 40 dakika kadar pişirin. 40 dakika sonra 8 adet kayısı yi doğrayın, kalan 1 adet biberinizi jülyen doğrayın, 5-6 adet kişniş tohumunu ezin, yarım limon suyu ile beraber hepsini tencerenize ilave edin ve 15 dakika kadar daha ağzı kapalı olacak şekilde düşük ateşte pişirin
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
eti, kayisili, kayısılı kuzu eti, kuzu, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 18:05

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,