ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Topkapı Kebabı Tarifi


Topkapı Kebabı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Topkapı Kebabı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Topkapı Kebabı Tarifi Topkapı Kebabı Bu yemek 4 kişi içindir 25 dakikada hazırlanır ve 35 dakikada pişirilir … Malzemeler 8 ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 16 Ocak 2015, 19:17   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Topkapı Kebabı Tarifi

Topkapı Kebabı Tarifi

Topkapı Kebabı


Bu yemek 4 kişi içindir 25 dakikada hazırlanır ve 35 dakikada pişirilir …
Malzemeler
  • 8 parça tavuk but
  • 8 yemek kaşığı pirinç
  • 1.5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1.5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 limon suyu
Nasıl Yapılır
İlk olarak tavuk butları zeytinyağı ve sarımsak ile en az 5-6 saat marine edip dinlendirin. Mümkünse bir gece önceden marine etmeniz, etlerin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Yemeği pişirmeden bir süre önce pirinci yıkayıp suda bekletin. Daha sonra bir tencereye sıvıyağ koyun ve margarini de ilave edip altını yakın. Yağ kızınca içerisine dolmalık fıstıkları ve ince kıyılmış soğanları atıp kavurun. Soğanlar pembeleşince kuzu ciğeri de ilave edip kavurmaya devam edin. Sonrasında suyunu süzdüğünüz pirinci tuz, yenibahar, karabiber ve kuş üzümünü de ekleyip kavurun. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini biraz geçecek miktarda ılık su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Kebabın iç pilavı suyunu çekmeye başlayınca altını kısıp biraz da kısık ateşte suyunu tam çekmeden pişirip altını kapatın. Marine ettiğiniz tavuk butları fırın tepsisine dizin. Butların üzerine iç pilavdan biraz koyup yuvarlak şekilde sarın. Daha sonra kürdanla sarıp tepsiye sıra sıra bu şekilde butlar bitene kadar dizin. Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayın. Bir kapta karıştırdığınız yoğurt ve salçalı karışımı tavuk butların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika, tavuklar iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
kebabi, tarifi, topkapi, topkapı kebabı

Seçenekler
Stil


Saat: 13:22

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,