ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Et ve Tavuk Yemekleri


Patatesli Tas Kebabı Tarifi


Patatesli Tas Kebabı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Et ve Tavuk Yemekleri Forumunda Bulunan Patatesli Tas Kebabı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Patatesli Tas Kebabı Tarifi Malzemeler : 600gr kuşbaşı dana eti 2 adet orta boy patates 2 adet havuç 2 adet ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 16 Kasım 2014, 18:34   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Patatesli Tas Kebabı Tarifi

Patatesli Tas Kebabı Tarifi



Malzemeler :
  • 600gr kuşbaşı dana eti
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı :

Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış dana etlerini koyun. Üzerine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Etler suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Bilgi

Etlerin lezzetli olması ve çabucak pişmesi için suyuna biraz sirke (tercihen elma sirkesi) ekleyebilirsiniz.
Etlerin sertleşmemesi için tuzu herzaman en son ilave edin.
Daha yumuşak etler elde edebilmek için, eğer düdüklü tencere kullanmayacaksanız, normal tencerede etleri pişirken, 1 su bardağı kadar da sıcak su ilave edebilirsiniz.

Diğer taraftan, soğanları ince ince, biber ve havuçları halka halka, patates ve domatesleri de küp küp doğrayın.
Etler suyunu çektikten sonra, doğranmış soğan, biber ve havucu ekleyin. Etlerle birlikte, ara ara karıştırarak 5dk soteleyin. Ardından doğranmış domatesleri ekleyin. 2-3dk kadar daha soteleyin. Son olarak patatesleri ve ayıklanmış sarımsakları tencereye ekleyip, tuz ve karabiber serpiştirin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 30dk kadar orta ateşte pişirin.
Bilgi

Eğer domatesleriniz renksiz gelirse, patatesli tas kebabına daha güzel bir renk vermek adına salça ekleyebilirsiniz.


Patatesli tas kebabı piştikten sonra, düdüklü tencereden servis tabaklarına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Tas kebabının yanına pirinç ya da bulgur pilavı yapabilirsiniz. Arzu ederseniz cacık ile beraber servis edebilirsiniz.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
kebabi, patatesli, patatesli tas kebabı tarifi, tarifi, tas

Seçenekler
Stil


Saat: 17:54

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,