ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Hamur İşleri


LaLanga


LaLanga

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Hamur İşleri Forumunda Bulunan LaLanga Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> LaLanga Lalanga Malzemesi: 2 kahve fincanı un, 3/4 kahve fincanı su, 3/4 kahve fincanı limon suyu, 1 çorba kaşığı gazoz, ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 28 Ekim 2014, 23:33   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Cate
Üye
Cate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acimasiz
Üyelik tarihi: 26 Ekim 2014
Şehir: -sen gittin herkes ölmeye başladı
Mesajlar: 4.582
Konular: 2467
Beğenilen: 227
Beğendiği: 168
www.forumsevgisi.com
Standart LaLanga

LaLanga

Lalanga Malzemesi:
2 kahve fincanı un,
3/4 kahve fincanı su,
3/4 kahve fincanı limon suyu,
1 çorba kaşığı gazoz,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 bütün yumurta,
1/2 kahve kaşığı tuz
Kızartmak için :
1 bardak rafine zeytinyağı
Şurubu için :
1/4 bardak şeker,
1 bardak su,
1 tatlı kaşığı limon suyu


Lalanga Yapılışı:
Bir tencereye bir buçuk bardak toz şeker, 1 bardak su ile 1 tatlı kaşığı limon suyu koyup tencereyi ateşe oturtarak karıştırınız. Şekerin su içinde erimesini temin ettikten sonra şurubu koyu bir kıvama gelinceye kadar 10 dakika kadar kaynamaya bırakınız. Sonra tencereyi ateşten alıp şurubun iyice soğumasını sağlayınız.
Küçük bir kaba, elenmiş 2 kahve fincanı un, 1 bütün yumurta, yarım kahve kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı gazoz, üç kahve fincanı limon suyu koyup, çatalla hızlı karıştırınız. Bu karışıma azar azar üç çeyrek kahve fincanı su ekleyip boza koyuluğunda sulu bir bulamaç yapınız.


Gazoz ilâvesi şöyle yapılacaktır;
Bir şişe gazozu açıp içinden 1 çorba kaşığı alınır ve una katılır. Lalanga hamuruna gazoz katmadan yapmak isterseniz, lalanganın bozulması ihtimal dahilindedir.
Sonra altı düz ve muntazam büyük bir tavaya; 1 bardak rafine zeytinyağı koyarak iyice kızdırınız ve hafif ateş üstünde başka bir kaba dökünüz ve tavayı tekrar hafif ateşe oturtunuz ve sulu lalanga hamurundan kaşık kaşık alarak yuvarlaklar hâlinde dökünüz. Sonra da diğer kap içindeki az kızgın zeytin yağından kepçe kepçe dökünüz ve tavayı hafif sallayarak hamurların kabarmasını ve her iki taraflarının kızırmasını sağlayınız.
Orta büyüklükteki bir tava içinde ancak 3 ila 5 adet lalanga hamuru döküldüğüne göre 2 kahve fincanı un ile hazırlanmış olan lalanga hamurunu ancak üç ya da dört defada pişirmek mümküm olabilir. Sonra kabarmış ve üstleri kızarmış lalangaları bir delikli kepçe ile tabağa alıp servis yapılırken üstlerine soğuk şurup dökünüz
________________
aşkın ekimi kasımı olmaz ki.
ılık bir ekim sabahında,
ayaz bir şubat akşamında,
ya da temmuz güneşinde sevemez miyim seni?
severim, hem de çok!
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
lalanga

Seçenekler
Stil


Saat: 04:37

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,