ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Hamur İşleri


Tavada Pratik Ekmek Tarifi


Tavada Pratik Ekmek Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Hamur İşleri Forumunda Bulunan Tavada Pratik Ekmek Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Tavada Pratik Ekmek Tarifi Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı kuru maya 2 ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 08 Nisan 2016, 15:49   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Gülfem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cap Canli
Üyelik tarihi: 22 Şubat 2016
Şehir: Türkiye'li
Mesajlar: 1.594
Konular: 1302
Beğenilen: 717
Beğendiği: 397
www.forumsevgisi.com
Standart Tavada Pratik Ekmek Tarifi

Tavada Pratik Ekmek Tarifi



Malzemeler

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı tuz
6 su bardağı ılık su
Aldığı kadar elenmiş un (yaklaşık 16 su bardağı)

Üzeri için;

2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Hazırlanışı

Hamurunu hazırlamak için; 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı kuru maya, 2 yemek kaşığı tuz ve 6 su bardağı ılık su uygun bir yoğurma kabına alınır. Yaklaşık 16 su bardağı elenmiş un yavaş yavaş eklenerek, hamur yoğurulmaya başlanır. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar un eklenmeye ve yoğurulmaya devam edilir. Kıvama gelen hamurun üzerine ıslak bir bez örtülür ve 2 saat kadar mayalanması için dinlendirilir.

Ekmekleri pişirmeden önce üzerine sürmek için; 2 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı su karıştırılarak hazır hale getirilir.

Mayalanan hamur, 15 – 16 adet parçaya bölünür ve pişirme için seçilen tavanın boyutuna uygun bezeler oluşturulur. Bezeler, açılmalarını beklerken kurumamaları için üzerilerine ıslak bir bez serilir. Pişirme için seçilen seçilen tavanın boyutuna uygun bir şekilde bezeler açılır. Bu aşamada, mümkünse oklava ile değil elle açmanız önerilir. Elle açılan ekmekler, daha yumuşak ve kabarık olacaktır.

Açılan hamurların üzerine, hazırlanan yoğurtlu karışım sürülür. Tava, orta ateşe ayarlanan ocağa alınarak ısıtılır. Dilerseniz ekmeklerinizi sacda da pişirebilirsiniz. Tavaya alınan ekmek hamuru, orta ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilir.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
________________

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
ekmek, pratik, tarifi, tavada

Seçenekler
Stil


Saat: 02:37

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

izmir escort istanbul escort, Ankara escort, Ankara escort, Ankara escort, Ankara escort, porno izle, sex izle, porno izle, escort bayan, ankara escort bayan, ankara escort, istanbul escort, antalya escort,