ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > Gezelim Görelim > Bölgelerimiz Ve Hakkında > İç Anadolu Bölgesi


Yozgatın Yemekleri Hakkında Bilgi.


Yozgatın Yemekleri Hakkında Bilgi.

Bölgelerimiz Ve Hakkında Kategorisinde ve İç Anadolu Bölgesi Forumunda Bulunan Yozgatın Yemekleri Hakkında Bilgi. Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Yozgatın Yemekleri Hakkında Bilgi. Yozgat Yöresel Yemekleri Yozgat Yöresi Geleneksel Lezzetler Yozgatın Yöresel Yemek Tarifleri ARABAŞI: Malzemesi: Hamur için: • ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 14 Aralık 2014, 14:12   #1
Durumu:
Çevrimdışı
BuRHaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Meskul
Üyelik tarihi: 25 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 29
Mesajlar: 18.971
Konular: 8858
Beğenilen: 3252
Beğendiği: 2339
www.forumsevgisi.com
Yeni Yozgatın Yemekleri Hakkında Bilgi.

Yozgatın Yemekleri Hakkında Bilgi.

Yozgat Yöresel Yemekleri
Yozgat Yöresi Geleneksel Lezzetler
Yozgatın Yöresel Yemek Tarifleri

ARABAŞI:

Malzemesi:

Hamur için:

• 5 kg su • 650gr un (12 kişiliktir)
5 litre suyun 3 litresi ateş üzerinde kaynatmaya bırakılır. Kalan 2 litre soğuk suya 650 gr un ilave edilip çırpıcı ile çarpılarak bulamaç haline getirilir. Bulamaç haline getirilmiş hamur kaynamakta olan suya birdenbire boşaltılır. Oklava ile devamlı karıştırılarak hamur mısır patlağı gibi patlamaya başlayınca 3–4 dakika daha kaynatılıp 40 cm’ lik 2 adet Sini’ye dökülüp soğutmaya terk edilir.

Çorba için:

• Tavuk veya Hindi eti (göğüs) • 5 kg su • 5 kaşık un (yağsız kavrulmuş un) • 2 kaşık salça • 1 kaşık pul biber • 150 ve 200 gr yağ
Tüm bu malzemeler çiğ olarak karıştırılıp ocağa konulur. Köpük kayboluncaya kadar pişirilerek hazır hale getirilir. İkramdan önce tikelenen et çorbaya ilave edilip bir taşım kaynatılıp servis yapılır. Soğumaya bırakılan hamur, ıslak bir bıçak ile baklava dilimleri şeklinde kesilir. Tepsinin ortası çorba kâsesi sığacak şekilde açılır, açılan yere çorba kâsesi yerleştirilir. Kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çorba ile birlikte çiğnemeden yutulur.

MADIMAK:

Malzemesi:

• 1.5 kg. Madımak • Bir kase yoğurt • 150 gr. Pastırma • Bir-iki diş sarımsak • Tuz, biber, yağ, salça

Yapılışı:

1.5 kg. madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ, salça, pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarımsaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.


TESTİ KEBABI:

Malzemesi:

• 1 adet Testi • 3 kg. Kuşbaşı et • 1 kg. Domates • 300 gr. Sarımsak • 200 gr. Sivri biber • 200 gr. Tereyağı • Karabiber, tuz

Yapılışı:

Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir. Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
bilgi, hakkinda, yemekleri, yozgatin

Seçenekler
Stil


Saat: 12:39

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,