ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Pilav Ve Makarna


Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı


Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Pilav Ve Makarna Forumunda Bulunan Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri 3 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 14 Aralık 2014, 01:21   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı


Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri
3 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet patlıcan
400 gr. kuzu but kuşbaşı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy kuru soğan
2 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu veya su
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Patlıcanları çizgili soyup minik küpler halinde doğrayın.
Not: Patlıcanınız acı ise bir süzgecin içine koyup üzerini tuzlayıp bir müddet bekleyelim, böylece patlıcanın acı suyu süzgecin altından süzülecek.
Daha sonra patlıcanları yıkayıp, iyice kurulayıp sıvı yağda kızartın ve kâğıt havlu üzerine çıkartın.
Bir pilav tenceresine biraz zeytinyağı ekleyin ve kızmasını bekleyin.
Ardından sırasıyla kuşbaşı doğranmış etleri, ince doğranmış biberleri ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip, soteleyin.
Etin her tarafı iyice renk aldıktan ve suyunu tamamen çektikten sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyip bir tur çevirin, domates salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun, ardından bulguru ekleyin kavurmaya devam edin.
Son olarak sıcak suyumuzu, kızarttığımız patlıcanları, tuz ve karabiberi birlikte ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu çektiğinde kapağını açın tereyağını ekleyin, içinde eritin, üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
bulgur, etli, patlicanli, patlıcanlı etli bulgur pilavı, pilavi

Seçenekler
Stil


Saat: 07:44

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,