ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Pratik Bilgiler


Çay demlemenin pratik yönleri


Çay demlemenin pratik yönleri

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Pratik Bilgiler Forumunda Bulunan Çay demlemenin pratik yönleri Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Çay demlemenin pratik yönleri "Suyu kaynatırsın... çayı da üzerine dökersin... demlenince de içersin... Yok.. Öyle o kadar da değil..." Çay, ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 25 Şubat 2015, 00:45   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Mattet
Rakı & Bira
Mattet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Yorgun
Üyelik tarihi: 09 Kasım 2014
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 753
Konular: 702
Beğenilen: 49
Beğendiği: 28
www.forumsevgisi.com
Standart Çay demlemenin pratik yönleri

Çay demlemenin pratik yönleri

"Suyu kaynatırsın... çayı da üzerine dökersin... demlenince de içersin... Yok.. Öyle o kadar da değil..."

Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli.

Çay iyi su ile yapılır.

Kireçli, madenli, klorlu su ile çay olmaz

Çayın suyu mutlaka yumuşak huylu, kireç sertliğinden uzak, tatlı bir su olmalı.

Porselen demlik tercih edilmeli.

Madenî, hele alüminyum demlikte iyi çay olmaz.

Demlik önceden ısıtılmalı.

Temiz demlik içine beher bardak için bir çay kaşığı dolusu çay konularak ılık su ile yıkanmalı.

Su tam kaynama noktasında iken hemen alınıp demliğe aktarılmamalıdır.

Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C' den birkaç derece aşağı sıcaklıkta olmasına dikkat edilmelidir.

Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalı.

Çayın demlenme süresi 10-15 dakika olmalı

Demleme müddeti çayın cinsine ve içenin zevkine göre değişir, aromanın tam elde edilmesi için bu süre Türk çaylarında 25-30 dakikaya kadar çıkartılır, yabancı çaylarda ise 15-20 dakikayı aşmamalıdır.

Demlikteki çay çıkartılıp atılmalıdır.

Bizde pek adet olmayan bu durum, özellikle içilmeyen demin soğuk çay olarak kullanılmasında tavsiye edilir.

Buzlu Çay Yapımı:

Kalan demi uygun bir cam kaba boşaltınız,

İçine ağız tadınıza göre şeker koyup karıştırarak eritiniz,

Karışıma buz kalıplarını atınız,

Limon suyu ilave ediniz, karıştırınız

Dem açılıncaya kadar normal su ilave ediniz

Karışımı mikserle köpüklenene kadar çırpınız,

İçmek için soğutmak üzere buzdolabına bırakınız.

Demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir.

Çok çay içen bir olarak çayı buna benzer şekilde demliyorum. tek bir farkla.. en sonunda çaydanlık yanıyor çay keyif için demlenir ve içilir.. bu tarifte zulum var diyenler olur mu?
________________

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.

Neyleyim sarıma kırmızı olmayacak kadını.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
çay, demlemenin, pratik, yonleri

Seçenekler
Stil


Saat: 00:59

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,