ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Pratik Bilgiler


Adanalı kebap ustası Emine Engin'den Kebap Yapmanın İncelikleri


Adanalı kebap ustası Emine Engin'den Kebap Yapmanın İncelikleri

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Pratik Bilgiler Forumunda Bulunan Adanalı kebap ustası Emine Engin'den Kebap Yapmanın İncelikleri Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Adanalı kebap ustası Emine Engin'den Kebap Yapmanın İncelikleri Adanalı kebap ustası Emine Engin, erkek meslektaşlarına attığı 'usta bir çalım' ile ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 27 Şubat 2015, 01:30   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Mattet
Rakı & Bira
Mattet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Yorgun
Üyelik tarihi: 09 Kasım 2014
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 753
Konular: 702
Beğenilen: 49
Beğendiği: 28
www.forumsevgisi.com
Standart Adanalı kebap ustası Emine Engin'den Kebap Yapmanın İncelikleri

Adanalı kebap ustası Emine Engin'den Kebap Yapmanın İncelikleri

Adanalı kebap ustası Emine Engin, erkek meslektaşlarına attığı 'usta bir çalım' ile kebap ustası sertifikası aldı.




Adana'da ustaları 'en iyi kebap yapma' konusunda birbirleriyle yarışırken Emine Hanım, sertifikalı ilk kadın kebapçı oldu. 20 yıllık aşçı Engin, kebap yapmaya 7 yıl önce başlamış.

Her sektörde başardığı işlerle adlarından söz ettiren kadınlar, Adana'da kebapçılığın bile sertifikasını alarak bir ilke imza attı. 7 yıldır öğretmenevinde aşçılık yapan Emine Engin, artık sertifikalı kebapçı. Büyük bir özenle hazırladığı kebapları öğretmenevinde eğitimcilerin beğenisine sunuyor. Birbirinden farklı ve güzel lezzetleri Adanalılarla paylaşan Engin, yemeklerinin ve kebabının dışında sempatik tavırlarıyla da herkesin ilgisini çekiyor. Engin, 20 yıldır aşçı, 7 yıldır da kebapçı.

Mesleğini hakkıyla sürdürmeye çalışan Engin, geçtiğimiz günlerde Adana Ticaret Odası'nın açtığı Adana kebabı yapma kursunu başarıyla tamamlayıp Türkiye'nin ilk sertifikalı bayan kebapçısı oldu. Mesleğini çok sevdiğini, kendisini daha fazla geliştirmek için kurslara katıldığını aktaran usta aşçı, en küçüğü bu yıl üniversiteye başlayan 4 çocuk annesi. Hedefinin müşterilere daha güzel ve lezzetli kebap sunmak olduğunu dile getiren Engin, daha çok eğitimcilere hizmet verdiğini, onların da kebabı beğenmesinin kendisini mutlu ettiğini söylüyor.

Öğretmenevi Müdürü Hulusi Ünal, kebapçılık sertifikası alan Emine Engin'i on parmağında on marifeti olan personel olarak nitelendiriyor. Ünal, Engin'in içli köfteden fırında ekmek yapmaya, kebaptan salataları hazırlamaya kadar birçok işi aynı anda yapabildiğini dile getiriyor. Öğretmenevinde yemeğe gelen herkesin kebabın pişmesinden salatasına kadar her şeyini beğendiklerini, bunda da sertifikalı kebapçı Engin'in katkısı olduğunu anlatıyor.

EMİNE HANIM'DAN KEBAP YAPMANIN İNCELİKLERİ

Emine Engin, Adana kebap yapmak isteyenlere de şu tavsiyelerde bulunuyor:

Sinirlerinden arındırılmış et elle kıyılmalı. Çünkü kebabın özü makine değil el kıymasıdır. Ete tuz, salçalık kırmızı biber ve toz biberden başka hiçbir şey ilave edilmez. Bir kişilik Adana kebabı 100 gramdır. Bir buçuk Adana kebabının da 150 gram etten yapılması gerekir. Kebap şişi 0,5 santimetre kalınlığında, 2,5 santimetre eninde olmalı. Hazırlanan kıymayı şişe saplama esnasında, kıymanın ele yapışmaması için -mümkün olduğu kadar az miktarda- suya elinizi batırmak gerekiyor. Sonrasında kıymayı sıvazlayarak şişe sarmalıyız. Adana kebabımız pişirilmeye hazır.

Pişirme mutlaka alevsiz, korlu, çatlamayan meşe kömürü ateşinde olmalı. Pişirirken etin rengi kırmızıdan koyulaşmaya başladığı anda çevrilir. Aynı süre sonunda iki parça ekmek arasında bastırılarak kebabın ilk yağı alınır. Kıyma tekrar ateşin üzerine koyulur ve bir defa daha çevrilir. İkinci defa yağı alınır. İki çevirmeden sonra koyu kahverengine dönüşen Adana kebabı pişmiştir. Yağlanan ekmeklerimiz parçalanarak tabak üzerine dizilir. Kebap, ekmeğin üzerine çekilir. Aynı ateşte pişen domates ve yeşil biber yanına ilave edilir, servise sunulur.
Kebabın pişirimi kadar sunumu da önemli. Adana kebabı, yanında soğan salatası, ezme domates salatası, mevsim salatası, yeşillik, turp ve mutlaka Adana'nın ünlü şalgamıyla birlikte yenir.
________________

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.

Neyleyim sarıma kırmızı olmayacak kadını.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
adanali, emine, enginden, incelikleri, kebap, ustasi, yapmanin

Seçenekler
Stil


Saat: 18:02

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,