ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Pratik Bilgiler


Mangal Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Mangal Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Pratik Bilgiler Forumunda Bulunan Mangal Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Mangal Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Pikniklerde bir klasik haline gelen mangal balık, tavuk ve kırmızı etin en lezzetli halinin yapıldığı ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 25 Ocak 2016, 14:06   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Elis
Üye
Elis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
none
Üyelik tarihi: 15 Ocak 2016
Mesajlar: 585
Konular: 199
Beğenilen: 185
Beğendiği: 226
www.forumsevgisi.com
Standart Mangal Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mangal Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Pikniklerde bir klasik haline gelen mangal balık, tavuk ve kırmızı etin en lezzetli halinin yapıldığı bir pişirme yöntemidir. Mangaldan tam olarak keyif almak, etleri sağlıklı ve doğru bir şekilde pişirmek için bilinmesi gereken önemli noktalar vardır.

Mangal Yakarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saf odun kömürünün yanında alevsiz olarak yanan ladin ağacı, çam kozalaklar yakacak olarak tercih edilebilir. Bunun yanında kuru ve büyük közleri tutuşturabilecek olan çıra da kullanılabilir.
Kömür közü ile pişirilecek olan et arasında en az 20 santimetrelik bir mesafe bırakılmalıdır. Etlerin aleve fazla yaklaştırılmaması gerekir.

Etlerin pişirilmeden önce terbiye edilmesi, daha güzel bir pişirme sürecinin oluşmasını ve etin daha lezzetli olmasını sağlar. Sıvıyağ, sirke, limon suyu, yoğurt ve tuz gibi malzemeler ile et terbiyesi yapılabilir.

Kömürler yiyeceklerin pişeceği yüzey alanından sağ ve sol tarafa doğru on santim daha fazla konulmalıdır. Sonraki aşamada kömür eklemek yerine, bu fazlalıklardan destek alınabilir.
Kömürlerin tutuşması esnasında gaz yağı ya da birtakım kimyasallar kullanılmamalıdır.

Kömürün ısısının en yüksek seviyeye ulaşması gerekir. Bu aşamadan önce etlerin pişirilmesine başlanmamalıdır. Yüksek ısıya ulaşıldığını anlamak için kömürlerin üzerine ince bir kül tabakası ile kaplamak ve iç kısımdan yükselen kor ateşleri gözlemlemek gerekir.
Izgara teline konacak olan etlerin güzel bir şekilde pişmesi için ızgara tellerinin yağlanması gerekir. Yarıdan kesilmiş bir kuru soğan ile birlikte zeytinyağı kullanılarak ızgara teli yağlanabilir.
Biftek veya bonfile gibi yağlı etleri pişirirken bir kapak kullanılarak buharın içerisine pişirme yöntemini kullanmak etin daha lezzetli pişmesini sağlar.

Mangalın bulunduğu konum kömürün harlanması bakımından önemlidir. Mangalın konumu sabit tutulmalı ve rüzgarın geliş yönüne doğru ayarlanmalıdır.

Mangal ateşinin azalması durumunda ateşin üzerine bir miktar tuz dökerek yeniden alevi canlandırmak mümkündür.
Izgara üzerinde bulunan ete kömür kokusunun sinmemesi için bir adet elma veya bir parça limon kabuğunu kömürün üzerine atmak yeterlidir.
________________

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
dikkat, edilmesi, gerekenler, mangal, yaparken

Seçenekler
Stil


Saat: 20:06

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,