ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Salatalar-Soslar-Zeytinyağlılar-Mezeler


Zeytinyağlı Barbunya Tarifi


Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Salatalar-Soslar-Zeytinyağlılar-Mezeler Forumunda Bulunan Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Zeytinyağlı Barbunya Tarifi MALZEMELERİ: Yarım kg. barbunya 1 tane soğan 2 tane havuç 2 tane küçük boy patates 2-3 diş ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 29 Kasım 2014, 16:19   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

MALZEMELERİ:
    • Yarım kg. barbunya
    • 1 tane soğan
    • 2 tane havuç
    • 2 tane küçük boy patates
    • 2-3 diş sarımsak
    • Zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tane kesme şeker
    • Tuz
    • Süslemek için üzerine ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)



YAPILIŞI:
1. Öncelikle barbunyalarımızı tencereye koyuyoruz ve üzerine bol su koyup, haşlanmaya bırakıyoruz. Bu arada biz de diğer malzemeleri hazırlayalım. havuçlarımızın kabuklarını sıyırıyoruz ve çok ufak küpler halinde doğruyoruz. Aynı şekilde patateslerimizi de ufacık doğruyoruz. Bunları beklerken suya koyuyoruz.

2. Soğanımızı ufacık doğradıktan sonra sarımsaklarımızın sadece kabuklarını alıyoruz. Bu arada haşlanma işlemi biterse barbunyalarımızı süzgece alıyoruz.
3. Tenceremizin içerisine zeytinyağımızı koyuyoruz. Ardından soğanlarımızı atıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Sarımsaklarımızı da bütün halde atıyoruz. Ardından salçamızı ilave edip, kavurma işlemine devam ediyoruz. havuç ve patatesi de ekliyoruz. Bu arada sıcak su kaynatmayı unutmuyoruz.
4. havuç ve patatesler biraz yumuşadıktan sonra barbunyaları ilave ediyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave ettikten sonra tuzunu ayarlıyoruz. Kesme şekerini de attıktan sonra kısık ateşte barbunyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
5. Maydanoz kullanacaksak maydanozlarımızı incecik kıyıyoruz. Barbunyamız piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Ve maydanozları üzerine serpiyoruz. Soğuk veya ılık olarak servise sunuyoruz.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
barbunya, tarifi, zeytinyağlı barbunya tarifi, zeytinyagli

Seçenekler
Stil


Saat: 21:54

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,