ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Salatalar-Soslar-Zeytinyağlılar-Mezeler


Ton Pilaki Tarifi - Resimli


Ton Pilaki Tarifi - Resimli

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Salatalar-Soslar-Zeytinyağlılar-Mezeler Forumunda Bulunan Ton Pilaki Tarifi - Resimli Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Ton Pilaki Tarifi - Resimli Malzemeler 1 bardak Pişmiş kuru fasülye 1 konserve ton balığı 1 orta boy beyaz veya ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 09 Kasım 2014, 00:16   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Dua '
Üye
Dua ' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 25 Ekim 2014
Şehir: N'apcan, Gelcen
Yaş: 28
Mesajlar: 8.046
Konular: 3154
Beğenilen: 2610
Beğendiği: 3268
www.forumsevgisi.com
Standart Ton Pilaki Tarifi - Resimli

Ton Pilaki Tarifi - Resimli



Malzemeler
  • 1 bardak Pişmiş kuru fasülye
  • 1 konserve ton balığı
  • 1 orta boy beyaz veya kırmızı soğan
  • 1 adet Havuç
  • 2 adet minik domates
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1/2 tane Limon Suyu
  • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Elma Sirkesi
  • 1 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
  • - - Tuz
  • - - Karabiber
Tarif
  • Soğanları ince ince doğrayıp süzgece koyduktan sonra tuzla ovalayın. Soğuk suyla yıkayın ve süzülmeye bırakın.
  • Kuru fasulyeleri ve ton balığını salata kasenize koyarak zeytinyağı, limon ve sirke ile karıştırın.
  • Domatesleri yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Bu iki sebzeyi de salata kasenize ekleyin.
  • Sarmısağı ister minik minik dilerek, ister ezerek karışımınıza ekleyin. Nar ekşisini ve baharatları da ekledikten sonra salata kaşığı yardımıyla karıştırın ve homojen bir hale getirin.
  • İpucu 1: Kendi damak tadınıza göre sos miktarlarını değiştirebilirsiniz.
  • İpucu 2: Ton balığına lezzet katmak için en az 3 saat önceden karabiber, kekik, tarhun otu ve provençale ile marine edip yemeği hazırlayana kadar dolapta bekletebilirsiniz.
  • İpucu 3: Yemeden önce kabınızın ağzını sera film ile kaplayıp dolapta 1 saat bekletirseniz daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Hatta bu yöntemle daha uzun süre saklayıp en fazla bir gün sonra tüketebilirsiniz.
  • Bu tarifte işimi kolaylaştırması için konservede satılan, hazır pişirilmiş kuru fasulyelerden kullandım. Eğer tazesini alıp kendiniz pişirmek isterseniz yapmanız gereken bir bardak kuru fasulyeyi bir gün önceden yıkayıp, üzerini üç parmak geçecek kadar suyla doldurup hafif kaynatmak. Sonra o suyun içerisinde bir gün bekliyorlar ve şişip kurbanlık kıvama geliyorlar. Pişireceğimiz zaman suyunu değiştirip yine aynı miktar suda, kısık ateşte, yumuşayana kadar kaynatıyoruz
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
pilaki, resimli, tarifi, ton

Seçenekler
Stil


Saat: 04:07

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,