ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Sebze Yemekleri


Karnabahar graten


Karnabahar graten

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Sebze Yemekleri Forumunda Bulunan Karnabahar graten Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Karnabahar graten Karnabahar graten Karnabaharları çok haşlamayın. Beşamel biraz koyu olmalı ama gözünüze çok koyu gelirse bir bardak daha süt ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 23 Ocak 2016, 08:32   #1
Durumu:
Çevrimdışı
ikRa
Bir İncelik Gösterin, İncinmesin Yüreğim
ikRa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sekercik
Üyelik tarihi: 15 Ocak 2016
Mesajlar: 5.219
Konular: 572
Beğenilen: 1299
Beğendiği: 1178
www.forumsevgisi.com
Standart Karnabahar graten

Karnabahar graten

Karnabahar graten


Karnabaharları çok haşlamayın. Beşamel biraz koyu olmalı ama gözünüze çok koyu gelirse bir bardak daha süt ya da su ekleyebilirsiniz.
Malzemeler

1 kg. karnabahar
1 litre tam yağlı süt
5 yemek kaşığı tereyağ
8 yemek kaşığı beyaz un
250 gram beyaz peynir
1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet defne yaprağı
Nasıl yapılır

Karnabaharları iyice çıkayıp, çok büyük olmayan çiçeklere ayırın.
Karnabaharları kaynamış tuzlu suya atıp 2 dakika haşlayın.
Beşamel sosu yapmak için, tereyağını eritin, hemen erir erimez unu eleyerek dökün ve bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.
Un hafif renk değiştirdiğinde ve kokmaya başladığında sütü azar azar ekleyip bir yandan da karıştırmaya devam edin. Sütün tamamını boşalttıktan sonra defne yaprağını da atın.
Süt kaynamaya başlayıncaya kadar hafif hafif karıştırarak devam edin, süt kaynayınca altını kısın, tuzunu ve muskatını ekleyin. 2-3 dakika da öyle tıkırdasın sonra defne yaprağını çıkarın.
Haşladığınız ve suyunu iyice süzdüğünüz karnabaharları hafif yağladığınız bir borcama dizin, aralarına gelişi güzel parçalanmiş beyaz peyniri serpiştirin.
Beşamel sosu karnabaharların üzerine boşaltın.
Üzerine kaşar peynir rendesi gezdirerek, önceden 190 derecede ısınmış fırına atın.
Üzeri kızarınca( takribi 25 dakika sonra) hazır demektir.
Afiyet olsun...
________________

Beni Arayan "Burda" Bulur

ڪےڪےڪےڪےڪےڪےڪےڪے
,
"Yaradan "Dost "Olduktan "Sonra
"Kulu "Düşman "Olsa "Ne "yazar?
,
ڪےڪےڪےڪےڪےڪےڪےڪے
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
graten, karnabahar

Seçenekler
Stil


Saat: 18:26

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,