ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Krokanlı Irmik Helvası Tarifi


Krokanlı Irmik Helvası Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Krokanlı Irmik Helvası Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Krokanlı Irmik Helvası Tarifi Krokanlı Irmik Helvası 4-8 Malzemeler 2 su bardağı irmik 125 gram tereyağı 1 su bardağı su ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 28 Kasım 2014, 18:55   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Krokanlı Irmik Helvası Tarifi

Krokanlı Irmik Helvası Tarifi

Krokanlı Irmik Helvası

  • 4-8



Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Krokanı İçin:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı badem veya fındık

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye tereyağı koyup ocağın altını yakıyoruz.
  2. Kısık ateşte yağ eriyince irmik ilave edip, sürekli karıştırarak, altın sarısı oluncaya kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine soğuk sütü, suyu ve toz şekeri döküyor ve yavaş yavaş koyulaşıp katılaşınca ocağın ateşini kapatıp kapağını örtüyoruz. 5 dk. dinlendirip sonra kapağını açıp, karıştırıp, istediğiniz kalıba bastırıp ters çeviriyor ve üzerine krokanları döküp servis yapıyoruz.
  4. Krokanın Hazırlanışı:
  5. Krokanı, helvayı kavururken ayrı bir ocak üstünde ayrıca hazırlıyoruz. Bir tavaya toz şekeri döküyoruz. Ocağı yakıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar hiç karıştırmıyoruz. Şeker eriyince, bütün bademleri veya fındıkları içine döküp ısıya dayanıklı bir kaşık ile karıştırarak şeker kahverengi olana kadar yakıyoruz. İstediğimiz renge gelince sıvı yağ ile yağlanmış mermer tezgah veya ısıya dayanıklı bir tepsiye döküp, soğuduktan sonra sert bir cisimle yavaştan vurarak kırıp, daha sonra mermer tezgahta merdane yardımı ile kırıp, helvamızın üzerine döküyoruz. Yenirken çıtır çıtır oluyor.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
helvasi, irmik, krokanli, krokanlı irmik helvası tarifi, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 13:20

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,