ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Narlı Pavlova Tarifi


Narlı Pavlova Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Narlı Pavlova Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Narlı Pavlova Tarifi Malzemeler 4 yumurtanın akı (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz Yarım tatlı kaşığı ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 29 Kasım 2014, 12:41   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Narlı Pavlova Tarifi

Narlı Pavlova Tarifi



Malzemeler

4 yumurtanın akı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
Yarım tatlı kaşığı krem tartar
Kreması;
300 ml krema
300 gram labne peyniri
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
Nar taneleri


Yapılışı

Pavlovayı yapmaya başlamadan önce yumurtanın soğuk iken sarısı ile beyazını ayırmanızı öneririm. Çünkü soğuk iken daha kolay ayrılıyor.
Kesinlikle yumurta aklarının içine bir damla bile sarısından bulaşmış olmamalı.
Yumurta akları, çırpmaya başlamadan önce oda sıcaklığına gelmiş olmalı.
Toz şeker iki üç seferde ilave edilmeli ve her defasında tamamen erimeden eklenmemeli. Bunu kontrol etmek için de çırptığınız bezeden bir parça alıp iki parmağınızın arasında ezin. Toz şeker parçalarını hissediyorsanız henüz erimemiş demektir.
Fırın tepsisine döktükten sonra üzeri düzeltilmeli.
Piştikten sonra fırın kapağı açılıp soğutulmalı. Bu sayede çökmemiş ve dışı kıtır, içi süngerimsi o dokuyu ve tadı da yakalamış olursunuz.
Yumurta aklarını bir tutam tuz ile çırpmaya başlayın.
Toz şekerinizi göz kararı üçe bölüp 3 seferde olacak şekilde ekleyerek çırpmaya devam edin. Her diğer toz şekeri eklerken, önceki eklediğinizin tamamen eridiğine emin olun.
Tüm şeker eridikten sonra krem tartarı ekleyip 10 dakika daha çırpıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine beze tabanınızı yayın. Yoğun kıvamlı ve nispeten sert bir tabanınız olacak.
Üzerini düzeltip 160 derecelik fırında üzeri hafif renk değiştirene kadar pişirin.
Pişirdikten sonra fırından hemen çıkarmayın, kapağını açıp soğutun.
Bu esnada üzerine sürmek için ayrı bir kapta, krema, labne peyniri ve pudra şekerini yoğun bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
Soğumuş pavlovanızın üzerine sürüp nar taneleri ile süsleyin.
Dolapta bir süre bekletip servis yapın.
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
narli, narlı pavlova tarifi, pavlova, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 06:32

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,