ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Vezir Parmağı Tarifi


Vezir Parmağı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Vezir Parmağı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Vezir Parmağı Tarifi Vezir parmağı, fevkaladenin fevkinde, ne ağzı bayacak kadar çok tatlı, ne çok yaş, ne de çok kuru, ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 28 Ekim 2014, 14:13   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Cate
Üye
Cate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acimasiz
Üyelik tarihi: 26 Ekim 2014
Şehir: -sen gittin herkes ölmeye başladı
Mesajlar: 4.582
Konular: 2467
Beğenilen: 227
Beğendiği: 168
www.forumsevgisi.com
Pfeil Vezir Parmağı Tarifi

Vezir Parmağı Tarifi

Vezir parmağı, fevkaladenin fevkinde, ne ağzı bayacak kadar çok tatlı, ne çok yaş, ne de çok kuru, tam kıvamında leziz bir tatlıdır. Türkiye’de çok kimse yememiş ancak adını duymuştur. Bitlis yöresine ait bir tatlıdır. Yapımı çok kolay, kendisi çok lezzetli. Çok vakit almıyor ve meşakkatli bir iş değil.



Vezir Parmağı İçin Malzemeler;

125 gram margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Su bardağı irmik
Alabileceği kadar un




Şerbeti İçin

2.5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3-4 damla limon




Süslemek İçin

2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
2-3 yemek kaşığı toz fıstık




Vezir Parmağı Yapılışı;

Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıyoruz, ardından kaynatmaya başlıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip biraz soğuması için bırakıyoruz.
Derin bir kap alıyoruz ve içine margarin, yumurta, sıvıyağ, şeker, kabartma tozu,vanilya ve unu koyup hepsini birlikte yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğuruyoruz.
Bu kıvamı tutturunca ise ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve adıyla müsemma parmak şekline getirip irmiğe buluyoruz. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye diziyoruz ve önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırında 30-40 dakika kadar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Üzerini hindistan cevizi ve toz fıstık ile süsleyip, şık bir sunuma hazırlıyoruz. Vezir parmağımız servise hazır, herkese afiyet olsun.

________________
aşkın ekimi kasımı olmaz ki.
ılık bir ekim sabahında,
ayaz bir şubat akşamında,
ya da temmuz güneşinde sevemez miyim seni?
severim, hem de çok!
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
parmagi, tarifi, vezir

Seçenekler
Stil


Saat: 12:01

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,