ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Aşure Tarifi


Aşure Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Aşure Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Aşure Tarifi 10 kişilik aşure için malzemeleri ve pişme süresi MALZEMELER 2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 gönderen Cate
  • 1 gönderen STYLE
  • 1 gönderen Cate
Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 31 Ekim 2014, 01:37   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Cate
Üye
Cate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acimasiz
Üyelik tarihi: 26 Ekim 2014
Şehir: -sen gittin herkes ölmeye başladı
Mesajlar: 4.582
Konular: 2467
Beğenilen: 227
Beğendiği: 168
www.forumsevgisi.com
Pfeil Aşure Tarifi

Aşure Tarifi



10 kişilik aşure için malzemeleri ve pişme süresi
MALZEMELER
2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Üzüm 1 su bardağı İncir 1 su bardağı kuru Kayısı 1/2 su bardağı fıstık 4 su bardağı Şeker 1 yemek kaşığı karanfil 10 - 15 su bardağı Su


Süsleme için
1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri
HAZIRLANIŞI
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.


Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.


Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.
Aşure Tarifi - 10 kişilik - 60 dakika


Aşure malzemeleri
Yarım kilogram buğday 1 fincan pirinç (çay fincanı) 200 gram kuru fasulye 200 gram kuru ceviz 200 gram fındık 100 gram pilav fıstığı 1 kilogram toz şeker 200 gram nohut 4 adet limon 50 gram kuş üzümü


Aşure tarifi


Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin.Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın. Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın.


Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyun. Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz ya da aşurenin üzerine tarçın ya da nar taneleri ekleyebilirsiniz. Aşure tarifi hazır.


Aşure Yemeği Nasıl Meydana Geldi?
Nuh aleyhisselam beraberlerindekilerle gemiden Cudi Dağı'na Aşure günü indi. O gün oruç tuttu ve Allah-ü Teala'ya şükretmek için maiyyetine oruç tutmalarını emretti. Bir yemek pişirmek istediler. Birisi bir avuç buğday, diğeri bir avuç nohut getirdi. Yedi çeşit hububat ile Nuh aleyhisselam onlara yemek pişirdi. Denilir ki; Allah-ü Teala, Aşure gününde Zemzemi diğer sularla beraber akıtır. O gün gusleden kimse bir sene boyunca hastalık görmez.
STYLE bunu beğendi.
________________
aşkın ekimi kasımı olmaz ki.
ılık bir ekim sabahında,
ayaz bir şubat akşamında,
ya da temmuz güneşinde sevemez miyim seni?
severim, hem de çok!
imza

Konu PrensesCe tarafından (19 Mart 2015 Saat 19:05 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 01 Kasım 2014, 15:21   #2
Durumu:
Çevrimdışı
STYLE
Üye
STYLE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yalniz
Üyelik tarihi: 27 Ekim 2014
Yaş: 41
Mesajlar: 533
Konular: 275
Beğenilen: 111
Beğendiği: 95
www.forumsevgisi.com
Standart

Haftaya pişireceğim bakalım inşallah umarım güzel olur
Cate bunu beğendi.
________________
" Kör müydü gözlerin , Nasıl görmedin " diye sordular ,
Kör değildim , Sadece güvenmiştim.
imza
Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 01 Kasım 2014, 15:22   #3
Durumu:
Çevrimdışı
Cate
Üye
Cate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acimasiz
Üyelik tarihi: 26 Ekim 2014
Şehir: -sen gittin herkes ölmeye başladı
Mesajlar: 4.582
Konular: 2467
Beğenilen: 227
Beğendiği: 168
www.forumsevgisi.com
Standart


NikaH_MemurU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haftaya pişireceğim bakalım inşallah umarım güzel olur


İnşallah
STYLE bunu beğendi.
________________
aşkın ekimi kasımı olmaz ki.
ılık bir ekim sabahında,
ayaz bir şubat akşamında,
ya da temmuz güneşinde sevemez miyim seni?
severim, hem de çok!
imza
Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 19 Mart 2015, 08:10   #4
Durumu:
Çevrimdışı
buSe
Banlı Üye
buSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sekercik
Üyelik tarihi: 18 Mart 2015
Şehir: Tekirdağ
Yaş: 18
Mesajlar: 334
Konular: 158
Beğenilen: 71
Beğendiği: 13
www.forumsevgisi.com
Standart Aşure

Aşure


Malzemeler:

250 g aşurelik buğday
100 g pirinç
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşlanmış, kabuğu soyulmuş kuru fasulye
1 su bardağı haşlanmış, kabuğu soyulmuş nohut
100 g kuru üzüm
100 g kuru kayısı
100 g kuru incir
1 portakalın kabuğu
1 elma
15 su bardağı su
AŞURE ÜST MALZEMESİ
Kavrulmuş susam
Kırık fındık
Ceviz
Antep fıstığı, kuru kayısı, nar taneleri, dolmalık fıstık vs. olabilir.


Hazırlama Tarifi:

Aşurelik buğday, pirinç, nohut, kuru fasulye hazırlanır. Aşurelik buğday ve pirinç tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenip bir taşım kaynatılır. Ocağı kapatıp, tencerenin içinde ertesi güne kadar bekletilir.Nohut ve fasulye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenip bir taşım kaynatılır. Ocağı kapatıp, tencerenin içinde ertesi güne kadar bekletilir.Nohut ve kuru fasulye yumuşayana kadar pişirilir, kabukları soyulur.Kuru üzüm, kayısı ve incir bir tencereye alınıp yumuşayana kadar pişirilir.Pişen kuru meyveler küçük parçalar halinde doğranır.Elmanın kabuğu soyulur, küçük parçalar halinde doğranıp yumuşayana kadar çok az (yaklaşık 1 çay bardağı) su ile pişirilir.Portakalın kabuğu soyulur. İki kez suyu değiştirilerek yumuşayana kadar haşlanır.Pişen portakal kabuğunun beyaz kısımları temizlenir, küçük küpler halinde doğranır.Aşurelik buğday ve pirincin suyu süzüp dökülür. 1 gece beklemiş buğday ve pirinci, derin bir tencereye alıp üzerine 15 su bardağı su eklenir. Yumuşayana kadar pişirilir.Buğday ve pirinç pişince süt ve toz şeker ilave edilir. Özlü kıvama gelene kadar kaynatılır.Kaynamaya devam eden buğdaylı karışımın içine doğranmış kuru meyveler, portakal kabuğu, elma, nohut ve kuru fasulye ilave edilir. 15 dakika daha ara sıra karıştırılarak pişirilir.Aşure kaselere dağıtılır.İstenilen üst malzeme ile kaseler süslenir.Afiyet olsun. Evinizin, sofranızın bereketi bol olsun.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
asure, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 12:15

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,