ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Bal kabaklı muhallebi


Bal kabaklı muhallebi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Bal kabaklı muhallebi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Bal kabaklı muhallebi Bal kabaklı muhallebi Toz şeker ilavesiyle bir gece önceden tencereye bastığınız bal kabaklarını, sularını salması için bekletebilir ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 13 Şubat 2016, 08:47   #1
Durumu:
Çevrimdışı
ikRa
Bir İncelik Gösterin, İncinmesin Yüreğim
ikRa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sekercik
Üyelik tarihi: 15 Ocak 2016
Mesajlar: 5.219
Konular: 572
Beğenilen: 1299
Beğendiği: 1178
www.forumsevgisi.com
Standart Bal kabaklı muhallebi

Bal kabaklı muhallebi

Bal kabaklı muhallebi



Toz şeker ilavesiyle bir gece önceden tencereye bastığınız bal kabaklarını, sularını salması için bekletebilir ekstra su eklemeden de kısık ateşte pişirebilirsiniz. Krem şanti yerine süt, toz şeker, un ve buğday nişastası ilavesiyle hazırladığınız muhallebiyi tatlı yapımında kullanabilirsiniz.

Malzemeler
Bal kabağı püresi için:

1 kilogram bal kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su

Yaban mersini püresi için:

1,5 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
1 yemek kaşığı toz şeker
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Kreması için:

1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Servisi için:

2 yemek kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
1 yemek kaşığı doğranmış kuru yaban mersini

Nasıl yapılır
Kalın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra yeşil kısımlarını aldığınız bal kabağını dilimleyin. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın.

Bal kabağı dilimlerini derin bir tencereye dizin. Toz şeker ve su ilavesiyle, kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede yumuşayana kadar pişirin. Şerbetini içine çeken ve pişen bal kabağını blender yardımıyla püre haline getirin.

Yaban mersini püresi için; kurutulmuş yaban mersinlerini toz şeker ve su ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın. Mısır nişastası ilavesiyle kıvamını bağladıktan sonra ocaktan alın. Blender yardımıyla püre haline getirin.

Geniş bir karıştırma kabına aldığınız toz krem şantiyi soğuk süt ilavesiyle çırpın. Yoğun bir kıvam alması için buzdolabında soğumaya bırakın.

Servis bardaklarına bir kat yaban mersini püresi, bir kat krem şanti, bal kabağı püresi ve yaban mersini püresi olmak üzere paylaştırın.

Çırpılmış krem şanti, doğranmış yaban mersini kurusu ve ince çekilmiş Antep fıstığı ilavesiyle süsledikten sonra soğutup sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun...
________________

Beni Arayan "Burda" Bulur

ڪےڪےڪےڪےڪےڪےڪےڪے
,
"Yaradan "Dost "Olduktan "Sonra
"Kulu "Düşman "Olsa "Ne "yazar?
,
ڪےڪےڪےڪےڪےڪےڪےڪے
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
bal, kabakli, muhallebi

Seçenekler
Stil


Saat: 17:05

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,