ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?


Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Glutensiz Kek Nasıl Yapılır? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Glutensiz Kek Nasıl Yapılır? Buğday ve undan elde edilen tüm besin maddelerine karşı alerjisi bulunan çölyak veya gluten intoleransı rahatsızlığı ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 22 Şubat 2016, 22:45   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Zeynep
Moderator
Zeynep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 18 Şubat 2016
Mesajlar: 708
Konular: 324
Beğenilen: 271
Beğendiği: 346
www.forumsevgisi.com
Standart Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

Buğday ve undan elde edilen tüm besin maddelerine karşı alerjisi bulunan çölyak veya gluten intoleransı rahatsızlığı olan kişiler glutensiz tarifler ile hamur işlerini tüketebilir. Klasik kekten daha besleyici ve lezzetli olan, pirinç unu ile hazırlanan glutensiz kek daha sağlıklı olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilir.
Malzemeler:
  • 3 tane yumurta
  • Çeyrek su bardağı toz şeker
  • Çeyrek su bardağı yoğurt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane muz
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2,5 su bardağı pirinç unu (glutensiz un da kullanılabilir)
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
Üzerine serpmek için:
  • Yarım bardak file badem
Yapılışı:
3 tane yumurta ve çeyrek bardak toz şeker derin bir karıştırma kabı içerisinde şekerler eriyene dek çırpılır. İyice karışıp homojen hale gelen malzemelerin üzerine çeyrek bardak yoğurt ve çeyrek bardak sıvı yağ ilave edilir. Ardından tekrar karıştırılmaya devam edilir.

2 tane muzun kabukları soyulur ve kek hamuru ile karışabilmesi için ezilir. Püre haline gelen muz kek hamuruna eklenir. Biraz karıştırılıp hamura yedirilir. En son toz malzemeler eklenir. Bu malzemelerin elenmesi kekin daha iyi kabarmasını sağlar. 2,5 su bardağı pirinç unu, 1 paket hamur kabartma tozu, yarım çay kaşığı toz tarçın ve 1 limon kabuğunun rendesi kaba boşaltıldıktan sonra çırpıcı yerine tahta bir kaşık ya da spatuladan destek alınır. Hamur yukarıdan aşağıya havalandırılarak karıştırılır. Böylece daha iyi kabarır. Son olarak yarım su bardağı kuru üzüm eklenir. Biraz karıştırılan kek hamuru üzümler hamura yedirildikten sonra hazır hale gelir.

Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına dökülür. Kabın şeklini alan hamurun üzerine yarım bardak file badem serpilir. 170 derecelik bir ısıda pişecek kek için fırın önceden ısıtılmalıdır. Glutensiz kek 45 dakikada hazır olacaktır. Kekin iyi kabarması için 30 dakikadan önce fırının kapağı açılmamalıdır. Pişen kek ılık olarak dilimlenip tüketilir.



Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
glutensiz, kek, nasil, yapilir

Seçenekler
Stil


Saat: 09:24

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

izmir escort istanbul escort, Ankara escort, Ankara escort, Ankara escort, Ankara escort, porno izle, sex izle, porno izle, escort bayan, ankara escort bayan, ankara escort, istanbul escort, antalya escort,