ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Papyon Tatlısı Tarifi


Papyon Tatlısı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Papyon Tatlısı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Papyon Tatlısı Tarifi Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta sarısı 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 kahve fincanı süt 1 çorba ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 20 Nisan 2016, 13:04   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Gülfem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cap Canli
Üyelik tarihi: 22 Şubat 2016
Şehir: Türkiye'li
Mesajlar: 1.594
Konular: 1302
Beğenilen: 718
Beğendiği: 397
www.forumsevgisi.com
Standart Papyon Tatlısı Tarifi

Papyon Tatlısı Tarifi



Malzemeler

Hamuru için: 1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

Yufkaları açmak için:

Buğday nişastası
İç malzeme için:
1 su bardağı file antepfıstığı

Tatlının üzeri için:

200 gram tereyağı

Şerbeti için:

İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 dalma limon suyu

Papyon tatlısı Yapılışı

ŞERBETİ için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için yumurta sarısı, sıvıyağ, süt, sirke, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru birisi daha büyük, diğeri daha küçük olacak şekilde 2 bezeye ayırın.

Büyük bezenin üzerine nişasta serpip, oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Yufkayı önce enlemesine sonra boylamasına kesin. Çıkan 4 parçayı da tekrar ikiye keserek toplam 8 adet üçgen hamur parçası elde edin. Bir adet üçgen hamurun geniş kısmına, ortasına yakın 1 tatlı kaşığı file antepfıstığı koyun. İki kenarını içe doğru ortası açık kalacak biçimde katlayın.

Daha sonra alt kısmı fıstığın üzerini örtecek şekilde kapatın. Uç sivri kısmı da içe doğru katlayın ve tekrar uç kısmından tutup, fıstıklı kısmın üzerini örtecek biçimde kapatın. Tatlıyı fırın tepsisine koyun ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.

Diğer küçük bezeyi de aynı şekilde açıp, hazırlayın ve ilk hazırladığınız hamurların üzerine yerleştirin. Ortasını elinizle hafifçe büzerek, papyon şekli verin ve eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbeti çektikten sonra servis yapın.
________________

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
papyon, tarifi, tatlisi

Seçenekler
Stil


Saat: 07:25

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort bayan, ankara escort bayan, ankara escort, kayseri escort pendik escort, antalya escort,