ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Efe Tatlısı Tarifi


Efe Tatlısı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Efe Tatlısı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Efe Tatlısı Tarifi Malzemeler Hamur için: 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 3 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Bir tutam ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 20 Nisan 2016, 13:06   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Gülfem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cap Canli
Üyelik tarihi: 22 Şubat 2016
Şehir: Türkiye'li
Mesajlar: 1.594
Konular: 1302
Beğenilen: 718
Beğendiği: 397
www.forumsevgisi.com
Standart Efe Tatlısı Tarifi

Efe Tatlısı Tarifi



Malzemeler

Hamur için:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
üç buçuk su bardağı un

İçine:

2 çay bardağı meyve şekerlemesi
2 çay bardağı çekilmiş fındık içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı tozşeker
hindistancevizi

Şerbet için:

3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Üzerine:

Çekilmiş fındık veya file fındık

Efe Tatlısı Yapılışı

ŞERBET için bir tencereye su ve şekeri koyup 10 dakika kaynatın. ‹nmesine yakın limon suyu ilave edip soğuması için bekletin. Bu arada bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alıp, yumurta ile yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ve tuz ekleyip, yavaş yavaş unu karıştırın.

Hamur haline getirerek iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. Hazırlanan hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 cm kalınlığında açın. Dört parmak genişliğinde kesin. 10 dakika bekletin.

Bu arada içini hazırlayın. Şekerlemeleri sıcak suda 5 dakika bekletip, süzün. Bir kaseye alın. Fındık içi, tarçın, şeker ve hindistancevizi ilave edin. Hazırlanan hamurların ortalarına yayın ve rulo yapın. Kenarlarını düzeltip, verev olarak 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Pişen hamurları fırından alın ve hemen soğutulmuş serbeti üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına koyup, fırının fişini çekin.

Tatlıyı ılık fırında demlenmeye bırakın. Soğuyunca servis yapın.
________________

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
efe, tarifi, tatlisi

Seçenekler
Stil


Saat: 06:46

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,