ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Gelincik Reçeli (Annemin Tarifiyle)


Gelincik Reçeli (Annemin Tarifiyle)

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Gelincik Reçeli (Annemin Tarifiyle) Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Gelincik Reçeli (Annemin Tarifiyle) Malzemeler: 1 kilo gelincik çiçeği (diplerindeki siyah kısımları mutlaka kesiniz) 1 kilo toz şeker 2 su ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Gülfem
Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 25 Mayıs 2016, 16:01   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Gülfem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cap Canli
Üyelik tarihi: 22 Şubat 2016
Şehir: Türkiye'li
Mesajlar: 1.595
Konular: 1302
Beğenilen: 717
Beğendiği: 397
www.forumsevgisi.com
Standart Gelincik Reçeli (Annemin Tarifiyle)

Gelincik Reçeli (Annemin Tarifiyle)



Malzemeler:

1 kilo gelincik çiçeği (diplerindeki siyah kısımları mutlaka kesiniz)

1 kilo toz şeker

2 su bardağı su

1/2 çay kaşığından az vanilya (aktarda satılan toz vanilyayı kullanmanızı tavsiye ederim)

1 tatlı kaşığı toz limon tuzu

Yapılışı:

Gelinciklerin diplerindeki siyah kısımları kesip 4-5 defa çok iyi yıkayın,
Süzülmesi için bir süzgece alıp bekletin,
Süzüldükten sonra derince bir kaba alarak üzerine kaynar su dökün,
Bir kaşık yardımıyla alt üst edin,
Bütün gelinciklerin rengi siyaha dönecektir,
Diğer tarafta 1 kilo toz şeker ve 2 bardak su ile şerbet hazırlayın,
Bu şerbeti orta ateşte kıvamını alana kadar kaynatın,
Şerbet kıvamını alınca gelincikleri süzgece alın ve iyice sıkın,
Gelincikleri şerbete atın kısık ateşte kaynatın,
Gelincikler kaynama süresince siyah renkte olur,
Reçeliniz kıvama gelince vanilyayı atıp bir taşım daha kaynatın,
Daha sonra limon tuzunu atın,
Limon tuzu atılıp, gelinciklerin rengi kırmızıya döndükten sonra bir taşım daha kaynatın,
Sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın,
Kavanozu ters çevirin ve bu şekilde 1 gün bekletin.

Püf Noktası:

Gelinciklerin kırmızı taç yapraklarındaki kapsüle yakın siyah kısmın kesilmesi gerekir. Çünkü bu bölge thebaine denilen bir alkaloid içermektedir.

Gelinciklerin rengi önce siyaha, limon tuzu atıldıktan sonra ise tekrar kırmızıya döndüğünde şaşıracaksınız.

Reçelin kıvamını anlamak için önceden soğutulmuş bir tabağa damlatıp biraz bekledikten sonra eğerek akışkanlığına bakın.

Şayet su gibi akıyorsa pişirmeye devam edin, kıvamlıysa reçeliniz pişmiş demektir.



Not :Gelincik reçelini sütlü tatlıları süslemek için de kullanabilirsiniz.Biz kullanıyoruz.

Pişme: 30 dk.


Umarım iyi tarif edebilmişimdir.Tatlıyı çok sevmem ama arada gözüm takılır renginden dolayı
Altay bunu beğendi.
________________

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
annemin, gelincik, receli, tarifiyle

Seçenekler
Stil


Saat: 01:26

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

istanbul escort Beylikdüzü escort Avcılar escort Ankara escort porno izle ---- ankara escort - istanbul escort