ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Tatlılar


Kalburabastı Tarifi


Kalburabastı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Tatlılar Forumunda Bulunan Kalburabastı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Kalburabastı Tarifi Malzemeler: 150 gr oda sıcaklığında tereyağ, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3-3,5 su bardağı ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 14 Kasım 2014, 16:56   #1
Durumu:
Çevrimdışı
PrensesCe
Ceren'in Annesi
PrensesCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Asik
Üyelik tarihi: 29 Ekim 2014
Şehir: İstanbul
Yaş: 32
Mesajlar: 13.848
Konular: 7672
Beğenilen: 1848
Beğendiği: 2828
www.forumsevgisi.com
Standart Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi



Malzemeler:
  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağ,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 3-3,5 su bardağı un,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi.
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su,
  • 2,5 su bardağı şeker,
  • 2-3 damla taze sıkılmış limon suyu.

Hazırlanışı:
  1. Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt ve karbonatı karıştırma kabına alıp elinizle iyice harmanlayın,
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun,
  3. Hamurdan cevizden büyük mandalinadan küçük toplar yapın,
  4. Topları avcunuzun içinde açıp ortalarına 1 çay kaşığı kadar ceviz içi koyup kapatın ve ince uzun şekil verin,
  5. Kalburabastıları bir süzgeç veya rendeye bastırarak üzerinin şekillenmesini sağlayın,
  6. Büyük fırın tepsisine dizip (yağlı kağıt sermenize gerek yok) 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,
  7. Tepsiyi fırına koyar koymaz şerbeti hazırlamaya başlayın,
  8. Bunun için su ve şekeri bir tencereye alın,
  9. Orta hararetli ateşte şeker eriyene kadar karıştırın,
  10. Sonrasında kendi halinde kaynamaya bırakıp 5 dk kadar kaynatın,
  11. Limonu ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
  12. Kalburabastılar pişince fırından alıp elinizin dayanacağı sıcaklığa gelene kadar soğutun,
  13. Bu sırada şerbetiniz de yaklaşık aynı derecede soğumuş olacaktır,
  14. Şerbeti kalburabastıların üzerine gezdirin,
  15. Servisten önce 3-4 saat şerbetlerini çekmelerini bekleyin.
Afiyet olsun...
________________
Beklentisi olmadan yine de beklemekti bir çayın içine sığdırdıklarım;
Kimi zaman hayaller diye içtiğim,
Kimi zaman gerçekler diye yutkunamadığım...
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
kalburabasti, kalburabastı, kalburabastı hazırlanışı, kalburabastı malzemeleri, kalburabastı tarifi, kalburabastı yapılışı, resimli kalburabastı tarifi, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 19:14

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,